Sokan arról álmodoznak hogy kecsesen, gördülékenyen mozogjanak, és gyönyörű járásukkal lenyűgözzenek másokat. Cikkünkben ezúttal tippeket osztunk meg arra vonatkozóan, hogyan lehet a lehető leggyorsabban elsajátítani ezt a képességet.

Kecsesen, akár egy szupermodell

A nők járása mindig vonzza a figyelmet. Sőt, sokat elárulhat a lelkiállapotáról is. Ha egy nőnek jó a kedve, akkor boldog, a járása könnyed, szinte repül. Ha a nő fáradt vagy gondok terhelik, akkor a járása nehéz, korlátozott, fonott. Sokan álmodoznak arról hogy megtanuljanak szépen járni, csodálják a magabiztosságukat és a kecsességüket. És van egy jó hírünk, ugyanis minden nő elsajátíthatja ezt a képességet. 

Hol kezdjük?

Testünk mindig reagál a belső változásokra és érzelmekre. Bármilyen betegség, irritáció, feszülés vagy túlzott ellazulás megfoszthat attól a nagyon szép járástól. Rendkívül fontos az érzelmi állapotunk figyelemmel kísérése is.

Minden séta a testtartással kezdődik. A javításhoz elég a tükör elé állni, és belégzés közben kiegyenesíteni a hátat, a fejtetőtől a derékig nyújtózkodni, és magunk elé nézni. Séta közben nem kell magasra emelnünk a fejünket, és nem kell a lábunkra néznünk. Tartsuk a tekintetünket magunk előtt.

A hétköznapi életben elég egyenletes testtartást tartani, simán áthelyezni először a combot, majd a térdet, a lábfejet, és lassan engedjük le a lábunkat a saroktól a lábujjakig. 

A szép séta fő szabályai

Az első szabály a test helyzete és a középpont egyenletes eloszlása. Vegyünk egy mély levegőt be és ki, engedjük le a vállainkat, tágítsuk ki a mellkasunkat és feszítsük meg a hasizmokat. A feszült izmok lehetővé teszik, hogy az ágyéki gerincet egyenes helyzetben tartsuk, és ne íveljük meg a hátunkat. Fejjel lefelé nyújtózunk, nem emeljük fel az állunkat, igyekezzünk mozdulatlanul tartani a felsőtestet. Karunkkal, vállunkkal és fejünkkel nem végzünk felesleges mozdulatokat. A testtartásunk egy gyönyörű séta alapja. Az egyenes test az alapja a mozgásnak.

A második szabály a laza kezek. Lazítsuk meg őket, és emlékezzünk ezekre az érzésekre. Mozgás közben a laza kezek mutatják meg könnyedségedet, simaságot adnak a mozgásnak. De fontos, hogy a kezek ne lógjanak.

A harmadik a fej helyes helyzete. Ne emeljük túl magasra a fejünket, és ne döntsük le. Tartsuk egyenesen, és nézzük meg a horizont vonalát.

A tökéletes járás negyedik szabálya a csípőmozgás. Nem kell lendíteni a csípőnket, lépés közben simán vigyük át egyik csípőt a másik után. Ha forgatjuk a csípőt, az egész testünk forogni kezd.

Az ötödik szabály pedig a vonal követése és a lépés szélességének követése. A széles lépés, akárcsak a rövid, csúnyává teszi a járást. Találjuk meg az ideális távolságot, és akkor a járás stabil lesz. Ezt egyébként nem nehéz megtenni, elég egy helyen gyakorolni a különböző méretű lépéseket, kicsitől a lehető legszélesebb felé haladva, és az a távolság, ahol mindkét lábunk magabiztosan áll a padlón, a mi lépésünk. 

Az izmok rugalmassága, edzettsége befolyásolja a szép járást, ezért nagyon fontos a rendszeres testmozgás, sportolás, jóga, nyújtás, formában tartás. Egy gyönyörű, tökéletes járás, amelyre reagálni fognak sok munka, de megéri. A lényeg az, hogy kitűzzünk magad elé egy szép sétát. Egy hónap alatt kifejleszthetjük, majd folyamatosan javíthatjuk.

Gyakorolhatunk többet a tükör előtt, vagy rögzíthetjük magunkat videón – így sokkal könnyebb lesz kijavítani a hibáinkat. Ez olyan, mintha egy gyakorlaton dolgoznánk az edzőteremben: egy hónap elteltével automatikusan elkezdünk járni a kívánt módon.

Ha egy nő büszkén emelt fejjel, egyenes háttal, lazán, de nem túl lazán sétál, senkit sem hagy közömbösen. És még egy fontos szempont a hangulatunk, az önbizalmunk, a karizmánk és a személyiségünk. Minden topmodellt szokatlan, egyedi járásáról jegyeznek meg. 

Forrás

Vélemény, hozzászólás?