
Kellemes étkezést keresel kevés pénzért? Íme egy zseniális recept a leveshez, ami hosszú időre feltölt, és isteni finom.
Nagy levesrajongó vagyok, hiszen könnyű őket elkészíteni, és nem kell sokat mosogatni utánuk. A levesek olcsó ételek, amelyeket az egész család élvezni fog. Ma megmutatom nektek az egyik kedvenc receptemet. Ez a gyönyörűen egzotikus vajtök és kókuszleves sokáig feltölt, és igazi táplálék a szervezetnek.
Imádom az ázsiai ételeket, de sok recepthez hihetetlenül sok egzotikus hozzávaló és rengeteg idő kell. Ha gyorsnak kell lennem, szeretem elkészíteni ezt a levest vajtökkel, sok gyömbérrel, kókusztejjel és egy kis lime lével. Ha túl sok munka lenne meghámoznod a vajtököt, használhatok helyette Hokaido tököt is.
- 1 vajtök
- 1 hagyma
- 1 doboz kókusztej
- kb 500 ml zöldségalaplé
- 1 darab gyömbér
- chili pehely
- egy kis lime leve
- bors
- só
- olaj

Elkészítés:
- Hámozzuk meg a tököt, és vágjuk nagy darabokra. A hagymát megpucoljuk és finom kockákra vágjuk. Hámozzuk meg a gyömbért és vágjuk apró darabokra.
- Tegyünk egy kis olajat egy nagy serpenyőbe, és melegítsük fel. A felkockázott hagymát áttetszőre pároljuk benne. Ezután hozzáadjuk a gyömbért és rövid ideig pirítjuk.
- Ezt követően adjuk hozzá a sütőtök darabokat. Körülbelül 3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és a kókusztejjel. Lefedve, közepes lángon 25-30 percig pároljuk, amíg a tök szépen meg nem puhul.
- Végül finomra pürésítjük a levest. Sóval, borssal, kevés chilivel és lime levével ízesítjük, és már ehetjük is.