Már alvás közben is szépülhetünk.

Alvó arcmaszkok

Képzeld el, hogy lefekvés előtt felhelyezel egy maszkot az arcodra, és másnap reggel hihetetlenül szép, ragyogó bőrrel ébredsz. Jól hangzik, ugye? De van egy mégjobb hírünk! Ugyanis erről már nem csak álmodozhatunk, hiszen megjelentek az alvó arcmaszkok, melyekkel sugárzóbb lesz a bőrünk, mint bármelyik álmunk, amit valaha láttunk.

Miért olyan hatékony?

Biztosan te is elgondolkoztál már azon, mégis mitől lehet hatékonyabb egy alvó arcmaszk, mint a szimpla nappali maszkok. Erre nagyon egyszerű magyarázat van, az éjszaka folyamán a test összes regenerációs folyamata teljes sebességgel működik. A bőr is ellazul és megújul, és ebben a relaxációs szakaszban az ápolószerek különösen könnyen behatolnak a bőrbe, és a hatóanyagok is mélyebben beszivárognak. Már az első használat után észrevehető a változás, telt, finom pórusú, rózsás arccal ébredünk majd. Ha az alvómaszkra jól reagál a bőrünk, akkor hetente akár két-három alkalommal is bevethetjük – írja a Madame.

Így használjuk az alvó maszkot

Fontos, hogy az alvó maszk első használatának megkezdése előtt győződjünk meg róla, hogy a bőrtípusunknak leginkább megfelelő terméket választottuk, mivel csak ezután garantált a reggeli siker. Továbbá az alvó arcmaszk az ápolási rutin utolsó lépése kell, hogy legyen, hogy az alvó maszkban található összes hatóanyag ki tudja fejteni a hatását. Ugyanakkor azt se feledjük, hogy a maszk nem váltja ki a szérumokat, sőt az éjszakai krémeket sem – így ezeket a használata előtt mindenképp kenjük fel a bőrünkre. Az alvó arcmaszk mennyiségét illetően két gombc elégséges, melyeket nagyvonalúan kell eloszlatni az arcon. A dörzsölést azonban kerüljük, és helyette finoman ütögessük a maszkot a bőrbe. Másnap reggel ellenőrizzük, hogy bőrünk képes volt-e kezelni a maszktömeget vagy sem. Ha még mindig látszik egy vastag termékréteg a bőrön, az nem tudott mindent felszívni. Ezt persze egyáltalán nem rossz, csak a jövőben használjunk belőle egy kicsit kevesebbet. Függetlenül attól, hogy az alvó maszk teljesen felszívódott, vagy maradt még belőle valami, másnap reggel mindenképp mossuk meg az arcunkat egy kis melegvízzel. Ugye, milyen jónak tűnik?

Forrás

Vélemény, hozzászólás?