Szerző: virag Közzétéve:

Amikor a fűszeres sütőtök találkozik a krémes rizottóval, akkor a konyhánkba beköltözött az ősz. Elárulom a világ legjobb receptjét ehhez a kulináris tökálomhoz.

A rizottó az az olasz klasszikus, amit mindig jól fogadnak, mert nagyon sokféleképpen és sokféle hozzávalóval elkészíthető. Ma az őszi változat mellett döntöttem Hokkaido sütőtökkel.

A Hokkaido nemcsak finom, enyhén diós ízével nyűgöz le, hanem különösen könnyen fel is dolgozható. Ha jól megmossuk, finom héja gond nélkül elfogyasztható. A Hokkaido nem csak levesekben, gulyásban vagy lasagne-ban mennyei. A sütőtök egy krémes rizottóban is nagyon jó ízt teremt.

Ha a diós sütőtököt és a krémes rizottó rizst egy fogásban összekeverjük, az élvezet csak nagyszerű lehet, így ez az étel az egyik kedvenc ételeddé válhat. A legjobb, ha egyenesen a rizottófazékhoz mész és kipróbálod!

Hozzávalók:

  • 450 g sütőtök
  • 1 medvehagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vegán vaj
  • 350 g rizottó rizs
  • 100 ml fehérbor
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 ek vegán krém
  • 70 g vegán sajt
  • bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

1. A sütőtök húsát megmossuk és csíkokra vágjuk. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a medvehagymát és a fokhagymát. 

2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és felolvasztjuk benne a vajat. Enyhén megdinszteljük benne a fokhagymát, a medvehagymát és a tökcsíkokat. 

3. Hozzáadjuk a rizst, és rövid ideig pároljuk. Felöntjük a borral, és mindent felforralunk. Fokozatosan töltsük fel forró húslevessel, ha a folyadék elpárolgott. Hagyjuk a rizst körülbelül 20 percig főni. 

4. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk. 5 perccel a főzési idő vége előtt adjuk a rizottóhoz. Kanalazzuk bele a krémet és a vegán sajtot. Mindent bőségesen fűszerezzünk sóval és borssal.

5. A friss vegán sajttal és vízitormával tálaljuk.

Source link

Vélemény, hozzászólás?