
Az olasz klasszikus vegán változata sok ízzel és krémességgel rendelkezik. Ez elsősorban a növényi sajtnak köszönhető. Próbáld ki ezt a zseniális receptet.
A fűszeres sütőtök ma találkozik a testes paradicsommal és a krémes vegán mozzarellával. A sütőben az összetevők egyesülnek, és valódi ízlelehetőséget hoznak létre. Imádni fogod ezt a töltelékes ételt. A legjobb, ha közvetlenül a konyhába megyünk, és rétegről rétegre kezdjük ezzel a vegán finomsággal!
Hozzávalók:
- 1,5 kg sütőtök hús
- 5 paradicsom
- 2 hagyma
- vegán besamel krém
- bazsalikom
- só
- bors
- Lasagne lapok
- 200 g vegán sajt
- vegán mozzarella

Elkésztítés:
1. A sütőtök húsát, a paradicsomot és a felkockázott hagymát egy nagy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Öntsünk bele egy kis szójatejszínt. Ízlés szerint sóval, borssal és némi zöldséglével ízesítjükm végük adjuk hozzá a bazsalikomot.
2. A besamel szószhoz egy kis serpenyőben felolvasztjuk a vegán vajat. Hozzákeverjük a lisztet, majd fokozatosan hozzáöntjük a szója tejet. Hagyjuk a szószt körülbelül 5 percig párologni, majd enyhén sózzuk és borsozzuk.
3. Ezután egy nagy rakott edényt először megkenünk egy kevés bésamel szósszal. Ezt követően a lasagne lapokat, a sütőtököt, a reszelt vegán sajtot és a tésztalapokat felváltva vonjuk be bésamel szósszal. A legutolsó réteg legyen a lasagne lapok bésamel szósszal. Majd a tetejére terítjük a vegán mozzarella szeleteket.
4. A lasagne -t forró sütőben 180-200 °C-on alsó/felső hőfokon körülbelül 45 percig sütjük .