Francia ajkak – az elmúlt évek abszolút szépségslágere lett. Hogyan ismételjük meg a lehető leghatékonyabban? Megosztjuk a legjobb tippeket!

Francia ajkak – így növeld a szád méretét

A „French Lips” Brigitte Bardot-tól, a világhírű színésznőtől származik, aki fiatalkorában egyszerre tárta fel megjelenésében egy lázadó és egy végzetes szépség vonásait. A telt ajkak tulajdonosa volt amitől kicsit mindig egy sértett gyereknek tűnt. A férfiak rendkívül csábítónak és vonzónak találták, és manapság az ilyen ajkak ismét a trendek csúcsán állnak. Hogyan kell helyesen követni ezt a divatot, és milyen árnyalatokat fontos figyelembe venni? Elmondjuk.

Francia ápolás és smink: általános ajánlások

Mint tudják, a francia nők nagyon nagyra becsülik az idejüket, ugyanakkor mindig élvezik az életet és értékelik minden pillanatát. Az élet ritmusában sok időt tölteni a megfelelő ruha vagy smink kiválasztásával túl nagy luxus számukra. Éppen ezért Franciaországban a lányok igyekeznek nem ragaszkodni a megjelenéshez, ugyanakkor mindig elegánsnak, nőiesnek és kifinomultnak tűnnek. 

A francia sminket két elem jelenléte különbözteti meg: tusvonal és fényes skarlát ajkak. De manapság a francia sminkfestés ezen hagyományos jellemzőit gyakorlatilag nem tartják tiszteletben, így a tusvonalak és a rúzs bármilyen színű lehet.

A francia smink egyik fontos szabálya azonban továbbra is fennáll: a tusvonalnak hegyes alakúnak és elég hosszúnak kell lennie. Így tökéletesen kiemeli a szempilla vonalát, és vizuálisan vastagabbá teszi azt. A lédús árnyalatú ajkak tökéletesen kombinálódnak látványos tusvonalakkal – élénkvörös, málna, rózsaszín, lila és más gazdag tónusokkal.

Francia ajak hatás: lépésről lépésre

1. lépés: Gondozás

Ügyeljünk arra, hogy éjszaka tápláljuk és hidratálja ajkainkat. Az életkor előrehaladtával a szánk is elveszíti az értékes kollagént, és a kontúr elmosódik. Válasszunk higiénikus rúzsokat vagy krémeket kifejezetten ajkakra kollagénnel, hidratáló összetevőkkel.

Nem lesz felesleges krém-dúsítót vásárolni az ajkakhoz, mivel ezek kifejezetten az ajkak természetes térfogatának helyreállítását célozzák. Ezt nem a mentol rovására teszik, hanem speciális komplexek- például peptidek segítségével, amelyek javítják a vérkeringést, enyhe természetes duzzanatot adnak és helyreállítják az ajkak körvonalának tisztaságát.

2. lépés: Smink

A francia ajaksmink elkészítése meglehetősen egyszerű. A legfényesebb folt az ajkak közepén található. A szélek felé az árnyéknak el kell halványodnia vagy kevésbé intenzívnek kell lennie. Javasoljuk, hogy matt felületeket válasszunk, de olyanokat, amelyek árnyékolhatóak. Folyékony matt rúzsok csak akkor használhatóak, ha kényelmesek és fokozatosan kötődnek meg.

Amikor a terméket az ajkakra visszük, próbáljunk nagyobb fedést biztosítani az ajkak belseje felé, és a rúzs szegélyeit húzzuk a szélekhez, próbálva sima színátmenetet létrehozni. Vigyük fel a terméket az ujjpárnánkkal, dörzsölő mozdulatokkal. Ne feledjük, hogy a fő szín az ajkak közepére esik. Forrás

Vélemény, hozzászólás?