Vesd be az egész évben szezonális gyümölcsöt, és nem lesz több gondod a súlyoddal!

Almadiéta – Így működik

Az almának alapvetően egész évben szezonja van, a jó tárolhatóságának és eltarthatóságának köszönhetően. De különösen ősszel a regionális betakarítási élelmiszerek része. Ilyenkor frissen szedett, csodálatosan ropogós és különösen gazdag értékes vitaminokban és létfontosságú anyagokban. Ideális az alkalom tehát arra, hogy ezentúl minden nap almát tegyünk az asztalra – és az alábbi táplálkozási trükkök segítségével kis erőfeszítéssel erősítsük az egészségünket és testünket.

Egészség- és szépségerősítők: Ezek az alma előnyei

Egy alma naponta, távol tartja az orvost. Nemcsak a közismert mondás szerint, hanem tudományos szempontból is  jót tesz az egészségnek a napi egy alma. Erősíti az immunrendszert, és hatékonyan segíti a szervezetet méregtelenítéssel. Mivel az alma gazdag A-, B- és C-vitaminban, folsavat, másodlagos növényi anyagokat és ásványi anyagokat- különösen káliumot és magnéziumot biztosít. Sőt, a savtartalom frissességként hat a sejtek számára, serkenti a fontos anyagcsere- és tisztítási folyamatokat, valamint természetes étvágycsökkentőként hat. Ráadásul a gyümölcsrostok (konkrétan a pektintartalom) megduzzadnak és sokáig jóllaknak. Egy alma naponta… Vagy inkább  sok alma naponta? Az alma diéta esetében az utóbbi érvényes. És mivel a bőrben különösen magas az értékes létfontosságú anyagok koncentrációja, az almát először mindig alaposan mossuk le tiszta víz alatt, majd a héjával együtt fogyasszuk.

Alma diéta: Ez a 3 trükk segít a szervezetnek a méregtelenítésben

1. Alma diétás trükk: készíts az almából előételt

Így a gyomor megtelik a vitaminokban és rostokban gazdag péppel, így gyorsabban és hosszabb ideig érezzük magunkat jóllakottnak, és kevesebbet eszünk a valódi étkezés során. Azaz összességében kevesebb kalóriát viszünk be. Plusz a magas savtartalom miatt az éhgyomorra elfogyasztott alma beindítja, és serkenti az anyagcserét, valamint a zsírégetést is. Ezenkívül a gyümölcsrostokban található pektin egyensúlyban tartja a vércukorszintet és megakadályozza a sóvárgást.

2. Alma diétás trükk: Próbáljuk ki több almás receptet

Bizony, a különféle almafajták önmagukban is változatosságot hoznak, és nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy egy almát gyümölcssalátával, joghurttal vagy müzlivel egészítsünk ki. A befőtt vagy pép elkészítése sem műalkotás – az almadarabokat körülbelül 300 ml vízzel lefedett edényben puhára pároljuk, időnként megkeverjük, és ne adjunk hozzá cukrot. Ha azonban a fent említett almahatást alakunk javítására és a diéta hatékony nyomon követésére szeretnénk használni, érdemes több almareceptet kipróbálnunk. Ideális esetben naponta többször is tegyük a tányérunkra a ropogós, savanyú gyümölcsöt. Például zöldsalátával vagy céklával kombinálva, wok-zöldségek kiegészítéseként, pürésítve más diétanövelő szerekkel. (Például gyömbér, grapefruit, zeller, zabpehely és/vagy uborka turmixhoz vagy forró sült almaként közvetlenül a sütőből.)

3. Alma diétás trükk: Almaecet

Klasszikusnak számít az emésztés serkentésére és a fontos méregtelenítési folyamatok serkentésére. A tisztább arcszínért pedig: almaecet. Ehhez keverjünk egy evőkanál viszonylag enyhe ízű ecetet egy pohár vízbe, és igyuk meg éhgyomorra minden reggel, lehetőleg több héten keresztül, egyfajta szépségápolásként. Ha gyomrunk érzékenyen reagál a savas italra, alternatív megoldásként cukormentes ecetcseppekkel is felpörgethetjük az anyagcserét. Mindkettő (ecet-víz vagy csepp) célja, hogy ellensúlyozza az étrendi változás okozta emésztést, és tisztább arcbőrt biztosítson. Ha kétségeink vannak, vagy intoleranciánk van, akkor a frissen főtt almaszósz vagy egy reszelt alma is megteszi.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?