A mai nap folyamán teljesedik ki egy Újhold a Mérleg jegyében, melynek hatása a következő két hetünk energiáit érzelmileg megalapozhatja. A Mérleg jegyében létrejövő energia párkapcsolatunkra, külső kapcsolatainkra és társulásainkra mutat rá, és előtérbe helyezi azokat. Saját lelki harmóniánk megteremtésére hívja fel a figyelmünket ez az energiaminőség.

Újhold a Mérleg jegyében:

Egy nehezebb asztrológiai álláshoz csatlakozott be az Újhold képlete, és rávilágíthat, hogy hol nem vagyunk harmóniában önmagunkkal. A mostani helyzetben, a jelenlegi asztrológiai állások mellett elég nehéz az Újhold teremtőenergiáit a legpozitívabban megélni, de érdemes megpróbálni. Partnerkapcsolataink előtérbe kerülhetnek, a kapcsolati nehézségeink, érzelmi elakadásaink napirenden lehetnek.

Érdemes megkérdezni magunktól, hogy honnan erednek érzelmi nehézségeink? Milyen családi mintázatunk köszön vissza kapcsolatainkban? Hol élhettük meg gyermekkorunkban/vagy életünk egyéb meghatározó szakaszaiban már hasonló helyzetet?

A Nap a Jupiterrel szembenállást képez, így a hittel kapcsolatos kérdéskör is napirendre kerülhet. Hiszünk –e eléggé önmagunkban, vagy áldozatként éljük a mindennapokat? Mennyire tudjuk élvezni az életet? A Merkúr és a Vénusz a Szűz jegyében megdobhatja az energiaminőséget, szőrszálhasogatóbbak, elégedetlenebbek lehetünk. Elveszhetünk a részletekben, kianalizálhatjuk azt is, ami igazából részletkérdés. Most a Hold nehezített fényszögbe kerül az égen a Plútóval, így ez eleve átalakító- felnagyító lelki-érzelmi állapotot okozhat, esetleg lelki vágyaink nem kerülnek összhangba a kapcsolatainkban megélt helyzetekkel, a külső korlátok, a megváltozott élethelyzet, az átalakuló mindennapok, anyagi nehézségek már így is alapot adhatnak a nehezebb megéléseknek. A Nap is belekerül ebbe az energiamezőbe, így az én-te kettőse, és az ebből fakadó félreértések előtérbe kerülhetnek, így párkapcsolati területen a hétvégén erős helyzetekre számíthatunk.

Egyéni szinten érezhetjük magunkat feszültebben, depresszívebben, fáradtabban, a plútói energia ami fényszögeli a Holdat tudatosíthatja az elakadásainkat, de nehezen elengedő állapotoknál, ragaszkodásnál, ez fájdalmasabb megéléseket hozhat, az elengedés fontosságát hangsúlyozza.
Mihez ragaszkodunk görcsösen? Miért nem akarjuk elengedni a helyzetet? Hol vagyunk bizonytalanok, és miért?

Vegyük ki a helyzetből a legjobbat, forduljunk partnerünk felé, a helyzet adott, beszélgessünk többet, oldjuk a konfliktusokat, éljük az otthonosság harmóniáját természetesen. Figyeljünk magunkra, figyeljünk hangulatainkra, lelkünk jelzéseire. Merjük megélni a fájdalmat, merjük letenni a mérgező kapcsolatokat, függőségeinket. Levegős jegyben jön létre az Újhold, hogy szabadjára tudjuk engedni a régmúlt sérüléseit.

Csodás napot kívánok mindenkinek!

Szalay Mónika

asztrológus és kártyavető

Amennyiben elakadtál, nem találod a kiutat élethelyzetedből, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad a saját képleteden keresztül, akkor egy konzultáció keretében segíteni tudok, és együtt keressük a válaszokat a kérdéseidre.A következő linken tudod felvenni velem a kapcsolatot, amennyiben szeretnél személyes képletelemzést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?