Szerző: virag Közzétéve:

Egy igazi vitaminbomba a hidegebb évszakban!

A rókagomba a szezon első erdei gombája – és tele van fontos tápanyagokkal. Mindössze 100 gramm rókagomba fedezi a napi D-vitamin- és vasszükséglet felét, és rengeteg folsavat is kínál. A rókagomba a rizottó alapanyagaként különösen finom, és egy igazi kényelmi étel, amire egész évben vártunk. Íme a legfinomabb recept.

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 800-900 ml zöldségalaplé
  • 4 ek vegán vaj
  • 300 g rizottó rizs
  • 1⁄8 l száraz fehérbor
  • 400 g rókagomba
  • bors
  • 50 g vegán parmezán
  • 4 szál kakukkfű
Forrás:Instagram/berries.and.basil

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és vágjuk apróra. Az alaplevet felforrósítjuk és félretesszük.
  2. Egy másik serpenyőben felolvasztunk két evőkanál vajat, és áttetszővé pároljuk a hagymát valamint a fokhagymát. Most adjuk hozzá a rizst (előtte jól mossuk meg), és kevergetve főzzük egy-két percig.
  3. Leöntjük fehérborral, és közepes lángon hagyjuk párologni. 
  4. Ezután lassan annyi forró levest öntsünk hozzá, hogy éppen ellepje a rizst. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett 16-18 percig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.
  5. Eközben tisztítsuk meg a rókagombát, mossuk meg és óvatosan töröljük szárazra. Egy serpenyőben erőteljesen megpirítjuk.
  6. Adjunk hozzá egy evőkanál vajat a rókagombához, és ízesítsük sóval, borssal.
  7. A vegán parmezánt lereszeljük, a kakukkfüvet megmossuk és szárazra rázzuk.
  8. A kész rizottóhoz keverjük a vegán parmezánt és egy evőkanál vajat, majd sózzuk, borsozzuk.
  9. Beleforgatjuk a rókagombát, és még forrón tálaljuk az ételt.

Source link

Vélemény, hozzászólás?