Itt a szezon kötelező bulisminkje.

Őszi sminktrend 2022

Ha új külsőt szeretnénk az őszi-téli szezon kezdetére, akkor sok lehetőségünk van. A bátrak időpontot foglalnak a fodrászhoz, és minden további nélkül új frizurát kérnek -például egy rövid bobot vagy függöny frufrut. Ha nem szeretnénk elkötelezni magunkat de rugalmas szeretnénk maradni, lekorlátozhatjuk a vizuális változást egy új sminkre. Próbáld ki a ragyogó rúzs hatását, vagy variáld a szemceruzád színét. Az ezüst színű szemceruzával készült szemsmink hatása olyan kifinomult, mint amilyen meglepő – a Coachnál és a Diornál például két változat is látható. Mutatjuk, hogyan készítheted el!

1. változat: az ezüst szemceruza

Annak érdekében hogy a későbbiekben ne kenődjön el a sminkünk, először töröljük le a szemhéjunkat egy megfelelő sminklemosóval, és távolítsuk el a zsír-, krém- és sminkmaradványokat. Majd vigyünk fel szemhéjfesték-alapozót a bőr mattításához. Ezután az ezüst színű szemceruzával húzzunk egy klasszikus ívelt vonalat a szempillavonal mentén és a szem külső sarkaiba. Húzzuk a vonalat olyan szélesre, ahogyan tetszik, vagy tükrözzük a szemhéj alsó szélére (mint a Coach esetében).  Csak finoman emeljük ki a  szempillákat; a smink többi része pedig maradjon teljesen természetes. Már csak hidratáló alapozóra vagy CC krémre korlátozódjunk.

2. változat: kiemelések ezüst színű szemhéjfestékkel

Az ezüst színű szemhéjfestékek, amelyeket szemceruza vagy tus helyett használunk, és amikkel (mint a Dior esetében) fényvisszaverő kiemeléseket lehet készíteni, különösen elegáns hatást fejtenek ki. Ehhez használjuk az ujjunk hegyét (a gyűrűsujj különösen alkalmas erre), egy szivacsos applikátort vagy egy puha szemhéjfesték ecsetet, hogy a textúrát a bőrre poroljuk, például a szem belső sarkaiban az alsó szempilla mentén. Ezután már csak a korrektor és egy mattító púder segítségével optimalizáljuk az arcszínt, és készen is vagyunk.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?