Vannak olyan ételek, amelyeket mindenképpen távol kell tartanod magadtól, ha hasból akarsz fogyni.

Viszlát hasi zsír

Sok nő számára fárasztó téma lehet az, hogy hogyan veszíthetjük el a hasunkról a zsírt és a felesleget? Míg egyesek hajlamosak a csípőre és a lábakra hízni, mások a plusz súlyt inkább hastájékon veszik észre. Vannak tippek és trükkök ennek ellensúlyozására, de mindenképpen kerülni kell bizonyos ételeket, ha erről a részről szeretnék kilókat leadni.

Gyümölcs joghurt

A joghurt valójában ideális az étkezések között, jobb, mint a csokoládé, és egészséges is, nem? Hát nem. A gyümölcs- és tejszínjoghurtok gyakran tartalmaznak sok ipari cukrot. Laktóz tartalmuk is viszonylag magas, így akár gázt és gyulladást is okozhatnak a gyomor- és bél-rendszerben. Az édes gyümölcsjoghurtok helyett jobb cukrozatlan vagy vegán natúr joghurtot használni, és friss bogyókat vagy gyümölcsöket keverni bele.

Müzli szelet

A müzli szelet is remek nasi az étkezések között, de itt is gyakran rejtve vannak a cukrok és a rossz tápértékek. Ez azonban nem minden szelet esetében van így. Ha nem szeretne lemaradni az uzsonnáról, akkor a következő vásárláskor feltétlenül nézzük meg a müzli hátoldalán található táblázatot, és válasszuk az alacsony cukortartalmú változatot.

Gyümölcslevek

A kóla, a fanta és társai helyett a gyümölcsleveket részesíted előnyben? Szintén nem jó ötlet, ha el akarod veszíteni a hasi zsírt! Gyakran extra cukrot adnak a szupermarket frissítő gyümölcsleveihez… Természetesen itt is vannak kivételek – a termékek táplálkozási táblázata tájékoztat. Ha viszont frissen facsart gyümölcslevet készítünk magunknak otthon, akkor a biztonságban vagyunk. Itt az édes ital csak fruktózt tartalmaz, ami időnként kicsit magasabb – írja a Cosmopolitan.

Source link

Vélemény, hozzászólás?