Ősszel szeretünk mélyebbre ásni a sminktáskáinkba – így ez a szépségtrend a megfelelő időben érkezett. Egyszerűen nem tudunk túllépni a Pinteresten a gót stíluson. Cikkünkben megmutatjuk, mi a fontos ennél a szépségtrendnél, és hogyan lehet újrateremteni a 90-es évek megjelenését.

Oh my goth – Goth is back!

Új szépségtrend jelent meg a Pinteresten az elmúlt hetekben, aminek nem is örülhetnénk jobban. Egyre több felhasználó keres ihletet a gót stílus témájában. A nyár könnyed, letisztult, smink nélküli megjelenése után az ősz egy kicsit több lehet – elvégre a Halloween a nyakunkon van.

A megjelenés már nem a lázadó tinédzsereknek van fenntartva. A gótika 2022-ben ugyanis bekerült a fő trendek közé. És ami a legjobb benne, hogy minden korosztály megélheti sötét, titokzatos oldalát, mert a stílus akár igazán elegánsnak és felnőttnek is tűnhet.

Nem csoda, hogy a hírességek is szeretik a megjelenést. Az olyan sztárok mint Kirsten Stewart, Lorde, Lily Collins vagy Megan Fox grunge és gót elemeket építenek be szépségükbe.

Gót stílus útmutató: Hogyan alakítsuk ki a trendi megjelenést

Mielőtt elkezdenénk a sminket, győződjünk meg róla, hogy a bőrünk megfelelően táplált és hidratált. Erős smink esetén minden száraz bőrrész megragadja a tekintetet. 

1. lépés: Kezdjük a szemekkel

A sötétebb és erősebb szemsminkkel a szemhéjpúder elkenődhet, és tönkreteheti az alapozót. Tehát kezdjük alapozás helyett a szemekkel. Ez lehetőséget ad a javításra, ha valami rosszul sül el. Kezdjük egy puha szemceruzával. Kövessük nyomon a vízvonalat fent és lent. Ezután rajzoljunk egy keskeny szemceruza vonalat, és vékony ecsettel dolgozzuk el a szempilla vonalába. Ezt követően a szemhéjfestéken a sor. A gót megjelenéshez nem feltétlenül kell kizárólag a feketéhez ragaszkodni. A bordó, a sötétszürke vagy a lila árnyalatai ugyanolyan jól használhatók egy merész füstös szemhez.

Az extra drámai végeredmény érdekében felvihetünk egy széles szárnyas szemhéjtust, és enyhén elkenhetjük az ecsettel. Számtalan mód létezik a sötét glam újraalkotására. Különösen a szemceruzával használhatjuk ki kreativitásunkat.  Az utolsó simításhoz vigyünk fel egy vastag szempillaspirált a szempilláinkra a nagyobb volumen érdekében. Alternatív megoldásként használhatunk műszempillákat is. Itt a mottó: Minél nagyobb, annál jobb!

Alapozó – sminkeld a vámpír arcszínt!

A goth stílushoz válasszunk egy kicsit világosabb alapozót, mint a tényleges bőrtónusunk. Itt is egy olyan külsővel van dolgunk, amiben most az egyszer nem akarunk ragyogást – ezért érdemesebb matt termékeket használni. Kissé kontúrozhatjuk az arcunkat, hogy kiemeljük az arccsontokat és az állkapcsot. De inkább használjunk enyhe kontúrozó palettát, hűvös aláfestéssel, és hagyjuk el a bronzosítót.

Rúzs – most sötétedik

Személyes csúcspontunk a gót stílusban a rúzs. A vörös, sötétbarna vagy fekete erős árnyalatai mindig jól passzolnak a sötét megjelenéshez. Jó ötlet az ajkainkat a szemünk színéhez igazítani, hogy minden összeolvadjon. A legjobb, ha matt terméket használunk. A rúzs egyébként ideális a gót megjelenésű smink könnyed változatának elkészítéséhez a mindennapi használatra. Kidolgozott szemsmink nélkül a nagyon sötét ajkak meglepően elegánsak, és még az irodába is alkalmasak.  

Forrás

Vélemény, hozzászólás?