
Ez a mediterrán quinoás serpenyő pillanatok alatt igazi őszi hangulatot varázsol a tányérodra. Meríts ihletet, és teszteld ezt a zseniális ínyenc receptet!
A quinoa sokoldalú étel, és rengeteg jó összetevőt kínál a szervezetünknek. A sok vas mellett a quinoa rengeteg rostot is tartalmaz. Hogy a jó vasat szervezetünk is optimálisan tudja hasznosítani, a paprikából származó C-vitamin és a citromlé is segíti a felszívódást az ételben. Ez a quinoa serpenyő tökéletes köretnek vagy könnyű főételnek. Az edényben lévő zöldségek sokáig jóllaknak és feltöltik a gyomrot. Ha most azon töprengsz, mi illene jól a serpenyőhöz, egyszerűen próbálj ki egy fűszeres vegán grillsajtot vagy párosítsd lédús zöldséggolyókkal.
Hozzávalók:
- 200 g quinoa
- 350 ml zöldségleves
- 1 hagyma
- 4 paradicsom
- 1 cukkini
- 2 paprika
- só
- bors
- olivaolaj
- 1 bio citrom
- paprikapor
- kömény

Elkészítés:
1. Alaposan öblítsük le a quinoát langyos víz alatt néhány percig.
2. Forraljuk fel a zöldséglevest egy serpenyőben, adjuk hozzá a quinoát, és fedjük le.
3. Hagyjunk mindent lassú tűzön főni körülbelül 15 percig.
4. Mossuk meg és tisztítsuk meg a zöldségeket, ezután felnegyedeljük és kimagozzuk a paradicsomot.
5. Hámozzuk meg a hagymát, tisztítsuk meg a cukkinit és a paprikát, és vágjuk apróra az összes zöldséget.
6. Melegítsünk fel egy kis olajat egy serpenyőben, ezután a felkockázott hagymát áttetszőre pároljuk benne.
7. Hozzáadjuk a cukkinit és a paprikakockákat, és addig pároljuk, amíg a paprika lassan meg nem puhul.
8. Végül keverjük hozzá a paradicsomot, és hagyjuk pár percig párolódni.
9. A zöldségeket bőségesen fűszerezzük sóval, borssal, paprikaporral, citromlével és köménnyel, majd ízlés szerint fűszerezzük.
10. Végül öntsük a quinoát a zöldségek közé, és tálaljuk. Ha szeretnénk, szórhatunk rá egy kis morzsolt vegán feta sajtot.