
Könnyen elkészíthető, finom és laktató recept!
A tészta jól hangzik, a torta jól hangzik, a sült sajt jól hangzik. Valószínűleg már sejted, hová vezet ez – a valaha volt legjobb recepthez. A tészta torta egy fantasztikus őszi recept, ami nem csak kiadós, de fel is melegít a hűvös napokon. Ez a recept kiváló arra, hogy magaddal vidd a következő – és talán az utolsó – grill partyra, de otthon is boldoggá tesz egy hosszú munkanap után. Szigorúan véve a tészta sütemény egy rakott tészta, ami csak a rugós formán keresztül kapja névadó megjelenését. Gyorsan görgess le a receptért – és próbáld ki te is.
Hozzávalók:
- 500 g penne
- 400 g paradicsom
- 400 g paradicsomszósz
- 2 medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 bazsalikom levél
- 5 szál kakukkfű
- 1/2 bio citrom
- 2 ek paradicsompüré
- 2 ek olívaolaj
- 250 g vegán sajt
- 40 g fenyőmag
- só
- bors

Készítmény:
- Forraljuk fel a sós vizet, és főzzük a tésztát a csomagolás utasításai szerint al dente-ig. Öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni.
- Hámozzuk meg és kockázzuk fel a fokhagymát és a medvehagymát. A citromot megmossuk, a héját lereszeljük. Facsarjunk a tésztába 2 evőkanál citromlevet.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük a fokhagymát, a medvehagymát, a citrom héját és levét. Először a paradicsompürét, majd a paradicsomot adjuk hozzá, és pároljuk tíz percig.
- A rugós formát kivajazzuk, és belehelyezzük a hideg tésztát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra felső/alsó sütéses funkción.
- A kakukkfüvet és a bazsalikom felét megmossuk és apróra vágjuk. Most keverjük a szószhoz a vegán sajttal, és ízesítsük sóval és borssal.
- A szószt egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, és megszórjuk a maradék vegán sajttal. 15 percig sütjük a sütőben.
- Szórjuk meg a fenyőmaggal, és tegyük vissza a sütőbe további öt percre.
- Óvatosan lazítsuk meg a rugós formát, és díszítsük bazsalikommal.