Szerző: virag Közzétéve:

Könnyen elkészíthető, finom és laktató recept!

A tészta jól hangzik, a torta jól hangzik, a sült sajt jól hangzik. Valószínűleg már sejted, hová vezet ez – a valaha volt legjobb recepthez. A tészta torta egy fantasztikus őszi recept, ami nem csak kiadós, de fel is melegít a hűvös napokon. Ez a recept kiváló arra, hogy magaddal vidd a következő – és talán az utolsó – grill partyra, de otthon is boldoggá tesz egy hosszú munkanap után. Szigorúan véve a tészta sütemény egy rakott tészta, ami csak a rugós formán keresztül kapja névadó megjelenését. Gyorsan görgess le a receptért – és próbáld ki te is.

Hozzávalók:

  • 500 g penne
  • 400 g paradicsom 
  • 400 g paradicsomszósz
  • 2 medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 bazsalikom levél
  • 5 szál kakukkfű
  • 1/2 bio citrom
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 ek olívaolaj
  • 250 g vegán sajt
  • 40 g fenyőmag
  • bors
Forrás:Instagram/dasknusperstuebchen

Készítmény:

  • Forraljuk fel a sós vizet, és főzzük a tésztát a csomagolás utasításai szerint al dente-ig. Öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni.
  • Hámozzuk meg és kockázzuk fel a fokhagymát és a medvehagymát. A citromot megmossuk, a héját lereszeljük. Facsarjunk a tésztába 2 evőkanál citromlevet. 
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük a fokhagymát, a medvehagymát, a citrom héját és levét. Először a paradicsompürét, majd a paradicsomot adjuk hozzá, és pároljuk tíz percig. 
  • A rugós formát kivajazzuk, és belehelyezzük a hideg tésztát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra felső/alsó sütéses funkción.
  • A kakukkfüvet és a bazsalikom felét megmossuk és apróra vágjuk. Most keverjük a szószhoz a vegán sajttal, és ízesítsük sóval és borssal. 
  • A szószt egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, és megszórjuk a maradék vegán sajttal. 15 percig sütjük a sütőben. 
  • Szórjuk meg a fenyőmaggal, és tegyük vissza a sütőbe további öt percre. 
  • Óvatosan lazítsuk meg a rugós formát, és díszítsük bazsalikommal. 

Source link

Vélemény, hozzászólás?