
Ami a legjobb benne, hogy még egészséges is!
Lassan véget ér a nyár – de egy dolog marad: a fagyi utáni vágy! És ez teljesen rendben van, mert a Nicecream -nek köszönhetően a fagylalt többé már nem évszakhoz kötődik. A fagylalt alternatívája nem csak vegán, hanem cukormentes és vitaminokban gazdag is. Tehát amikor igazán kedvünk támad egy finom fagylaltot készíteni, csak vegyük elő a turmixgépet, vegyünk elő pár fagyasztott gyümölcsöt, majd próbáljuk ki ezt a receptet. Egyébként eperrel és bazsalikommal tudjuk a legfinomabb krémet elővarázsolni.
Hozzászólások:
- 200 g eper, fagyasztva
- 100 g banán, fagyasztva
- 1 csokor friss bazsalikom
- 50-70 ml víz vagy növényi tej

Elkészítés:
- A fagyasztott epret a banánnal együtt a turmixgépbe tesszük.
- Adjunk hozzá körülbelül 50-70 ml vizet vagy növényi tejet ízlés szerint, és turmixoljuk addig, amíg jégszerű állagot nem kapunk.
- Mivel az állaga viszonylag sűrű, időnként leállítjuk, és egy kanállal megkeverjük.
- Most adjuk hozzá a bazsalikomot, és röviden turmixoljuk tovább.
- Öntsük a finom krémet egy desszertes tálba, és máris fogyaszthatjuk!