Szerző: virag Közzétéve:

Ne aggódjatok, a joghurtos tiramisu semmivel sem rosszabb mint az eredeti, ezért tökéletes alternatíva azokban az időkben, amikor rendszeresen felmerül az édes desszert utáni vágy. 

Egyetlen desszertnek sem sikerült olyan státuszba kerülnie, mint a tiramisunak. Sajnos az olasz klasszikus ugyanakkor egy tisztességes kalóriabomba – ezért nem kerül minden héten a tányérunkra. Azonban egy könnyed változat változtat ezen! Van egy receptem a számotokra, ami a kötelező mascarponét joghurttal és cukorral helyettesíti alternatív édesítőszerrel, például eritrittel. Próbáld ki, a recept itt található!

Hozzávalók:

  • 6 vegán babapiskóta
  • 2 eszpresszó
  • 300 g tofu túró
  • 300 g natúr szója joghurt
  • 2 tk kakaópor
  • Eritrit vagy tetszés szerinti édesítőszer (opcionális)
Forrás:Instagram/experimenteausmeinerkueche

Elkészítés:

  1. A natúr szójajoghurtot és a tofutúrót összekeverjük egy tálban, és ízlés szerint édesítjük.
  2. Félbevágjuk a vegán piskótákat, mártsuk őket eszpresszóba, majd tegyük egy edény aljára. Erre vagy az üvegből készült rakott edény (hogy jól lássuk a rétegeket), vagy a (desszertes) poharak alkalmasak. 
  3. Most kenjünk a tetejére egy keveset a joghurtos krémből, és a piskótával felváltva rétegezzük, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Fejezzük be a krémmel.
  4. Végül szórjuk meg a joghurtos tiramisut kakaóporral, és tálalás előtt tegyük legalább egy órára a hűtőbe.

Source link

Vélemény, hozzászólás?