Szerző: virag Közzétéve:

Készítsd el, és biztosan a kedvenc nyári ételeid egyike lesz.

A nyár és a citrom egyszerűen összetartoznak. A forró szezonban kifejezetten szeretjük az egészséges citrusféléket tésztákban és desszertként is. Ma egy citromos rizottót szeretnék bemutatni nektek, amely az olasz konyha klasszikusa. Egy igazán jól elkészített rizottónak nem kell nehéznek lennie. Ez a recept csodálatosan friss, fantasztikusan krémes, de mégis könnyű, és nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Imádni fogjátok!

Hozzávalók:

  • 1 kis hagyma  
  • 1 kis gerezd fokhagyma  
  • 1 bio citrom
  • 1 pohár száraz fehérbor    
  • kb 500 ml zöldségalaplé 
  • kb 170 g rizottó rizs  
  • 1 ek vaj
  • 25 g reszelt vegán sajt
  • 1 ek olívaolaj 
  • bors
  • Választható díszítés: pirított fenyőmag, bazsalikom, petrezselyem, menta vagy rozmaring
Forrás:Instagram/heimgart

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és vágjuk őket nagyon apróra. A citromot forró vízben megmossuk, a héját finomra reszeljük. Forraljuk fel a húslevest és tartsuk melegen. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a rizst, és keverés közben főzzük áttetszővé. Leöntjük a fehérborral, és kevergetve hagyjuk felforrni. Adjuk hozzá a citrom héjának felét. Merőkanállal fokozatosan felöntjük a forró húslevessel. Közben lassú tűzön pároljuk. A rizsnek szép lassan fel kell szívnia a folyadékot. Az egész folyamatnak körülbelül 15-20 percig kell tartania. A rizsnek még kell egy kis lé, és elegendő folyadéknak kell maradnia, hogy szép és pelyhes legyen.
  3. Ha kész a rizottó, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a citromlevet. Ezután keverjük hozzá a vegán vajat és a vegán sajtot. Ha túl sűrű a rizottó, adjunk hozzá még egy kis húslevest.
  4. A maradék citromhéjjal és vegán sajttal díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Source link

Vélemény, hozzászólás?