Szerző: virag Közzétéve:

A krokett még mindig az egyik legnépszerűbb köret az éttermekben. Nem csoda, hiszen a kis krumplis dolgok szuper ropogósak és isteni finomak. Ma megmutatom, hogyan fogyaszthatod őket vegánként vagy ételallergiásan is.

Imádom a krokettet! Gyerekként és tinédzserként gyakran ezt köretet ettem, amikor a családommal étterembe látogattam. Már egy ideje főként vegán életmódot kell követnem, ami az ételallergiáim miatt alakult így. Ezért valamikor eljött az ideje, hogy magam készítsek vegán krokettet, mivel ritkán megyek rá az igazán klasszikus házias étkezésre. Íme a receptje, ha te is kedvet kaptál hozzá.

Hozzávalók:
A krumplitésztához:

  • 1 kg lisztes burgonya
  • 1 ek liszt
  • 4 ek növényi tej
  • 1 tk fokhagyma por
  • 2 tk paprikapor
  • 1/2 tk szerecsendió, őrölt
  • bors

A panírozáshoz:

  • 200 ml növényi tej
  • 100 g liszt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • + olaj a sütéshez
Forrás:Instagram/livinlikeapanda

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk és negyedekre vagy nyolcadokra vágjuk. A sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük, és rövid ideig hagyjuk elpárologni. Ezután pépesítsük és hagyjuk teljesen kihűlni. 

2. Adjuk hozzá a burgonya tészta többi hozzávalóját, és jól keverjük össze. Ezután kis adagokat szedünk ki a keverékből, és formázunk belőlük krokettet.

3. Építsünk panírozási sort: az egyik tányérra tegyünk növényi tejet, a másikra lisztet, a harmadikra ​ zsemlemorzsát. Forgassuk meg egymás után a krokettet először a lisztben, majd a vegán italban, végül a zsemlemorzsában, hogy teljesen belepje a panír.

4. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, hogy az elég forró legyen a sütéshez. Alternatív megoldásként természetesen ez is zsír nélkül működik egy forró levegős fritőzben. Ha elérte az olaj a megfelelő hőmérsékletet, a krokettet részletekben tegyük óvatosan a forró olajba, és süssük kb. 4 percig. Amikor szép aranybarna színűvé váltak, merőkanállal kiszedjük és konyhai papírlapon lecsepegtetjük.

Source link

Vélemény, hozzászólás?