Belefáradtál a várakozásba és szeretnéd, ha körömlakkod gyorsabban száradna? Ezekkel a praktikus trükkökkel pillanatok alatt megtörténik– bosszantó manikűrhibák nélkül.

Gyors körömlakkozás

Szereted festeni a körmeidet? Akkor valószínűleg az is érdekel, hogyan száradhat meg gyorsabban a körömlakk. Ugyanis a jól ismert körömlakk dilemma, hogy a körömlakk felhordása időt és türelmet igényel, és mindez ritkán akad. De ha túl türelmetlenek vagyunk, csúnya karcolások jelennek meg a körmökön, aztán vagy újra kell kezdeni, vagy elfogadni a furcsaságot. Többé nem! Megmondjuk, hogyan száradhat meg gyorsabban a körömlakk.

1. Gyorsabban szárítsd meg a körömlakkot: a jeges vízbe!

Kicsit furcsán hangzik, de valójában a körömlakk gyorsabban szárad a hideg hatására. A sokkoló fagyasztás eltávolítja a nedvességet a festékből. 

És így csináld: 

  1. Tölts meg egy nagy konyhai edényt (mindkét kézhez illeszkednie kell) hideg vízzel, majd adj hozzá körülbelül 4 jégkockát.
  2. Most elkezdheted festeni a körmöd. Ha végeztél, hagyd a lakkot egy-két percig száradni.
  3. Ezután tedd a kezed két percre a jeges vizes tálba, vagy tartsd az ujjbegyed úgy, hogy minden körmöt teljesen körülvegyen a víz.
  4. Ügyelj arra, hogy lehetőleg ne mozgasd a kezed, különben folyásnyomok, például hullámok vagy egyéb furcsaságok jelenhetnek meg a körmökön.

2. UV fénnyel gyorsabban szárítsa meg a körömlakkot

Az UV fény meglehetősen megbízhatóan felgyorsítja a körömlakk száradási folyamatát, ezért gyakran használják a professzionális körömszalonokban. Ma már vannak az otthoni manikűrhöz is UV lámpák, de nem olcsók. Az UV-fény előnye azonban a többi módszerhez képest az, hogy valójában nem áll fenn a karcolások vagy a körmök elszíneződésének veszélye.

3. Szárító spray-vel vagy csepegtetővel gyorsabban szárad a körömlakk

A drogériákban vannak szárító spray-k és cseppek, amelyek felgyorsítják a körömlakk száradási folyamatát. Mindkét szer úgynevezett szárító olajokat tartalmaz, amelyek biztosítják, hogy a festékben lévő oldószerek gyorsabban elpárologjanak. A körömlakk így sokkal gyorsabban megkeményedik. 

Ezek a tippek haszontalanok

Tévhit, hogy a körömlakk különösen gyorsan szárad, ha ventilátor alá tartjuk, vagy hajszárítót használunk. Valójában ezek nem jó ötletek! Előfordulhat, hogy a körmön hullámok jelennek meg a légáramlás hatására, vagy a hajszárítóból kiáramló levegő csak a felületén szárítja meg a lakkot, alatta puha marad, és így a manikűr gyorsabban csiszolódik a nap folyamán.Forrás

Vélemény, hozzászólás?