Ma a férfiak szépészeti beavatkozásairól nem esik kevesebb szó, mint a nőkéről. Egyes műtétek igazi slágerekké váltak köreikben. Anyagunkban a legnépszerűbb operációkról beszélünk.

Férfi hiúság

A nők az esztétikai beavatkozások gyakori vendégei, de az utóbbi időben a férfiak is egyre gyakrabban fordulnak sebészek szolgáltatásaihoz. Miért változik a megjelenésükhöz, egészségükhöz való hozzáállásuk, és milyen plasztikai műtétekre van a legnagyobb kereslet a férfiak körében? Ezekre a kérdésekre Dmitrij Skvorcov plasztikai sebésszel közösen válaszolunk. 

Orrplasztika

Az orr a férfi megjelenésének egyik legkifejezőbb eleme. Lehet nagy, púpos, ívelt szeptumú, ami viharos fiatalságról beszél. Mindezek a látszólagos „kiemelések” néha megzavarják a kényelmes életet, hozzájárulva az allergiákhoz, a légszomjhoz és a szemre átmenő duzzanathoz. Az új teorinoplasztikai technikák kevésbé fájdalmassá teszik a műtétet és egyszerű rehabilitációt igényelnek, ami nagyon fontos a férfiak aktív életritmusa szempontjából.

Mastectomia

A mastectomia kényes, de ugyanakkor releváns műtét a férfiak számára. A hormonális egyensúlyhiány kegyetlen tréfát űzhet a férfi megjelenésén, és a mellek női típusának megfelelő fejlődéséhez, az emlőmirigyek kellemetlenségéhez vezethet. Ami nemcsak fizikai, hanem pszichológiai kényelmetlenséggel is jár… Műtéti beavatkozásra akkor van szükség, ha a mellnagyobbodás hamis, vagyis a szteroidok hormonális hatásai miatt következik be. A sport szteroidok nélkül is lehetséges, de néha nehéz leküzdeni a vágyat, hogy gyorsan elérjük a kívánt izomtömeget.

Blefaroplasztika 

A szemhéjak duzzanata és túlnyúlása nemcsak egészségtelen megjelenést eredményez, hanem vizuálisan is öregít. Ha fiatal vagy, az azt jelenti, hogy aktív és sikeres vagy, még minden előtted áll. Az ilyen pszichológiai attitűdök a legerősebb motiváció minden férfi számára, így a blefaroplasztika is jövedelmező befektetés. 

Zsírleszívás

A zsírleszívás nem csak a nők problémája. Egyes férfiak nehezen tudnak túljutni a futballmérkőzések közvetítésén sör és rágcsálnivalók nélkül. Az ilyen események sem a léleknek, sem a testnek nem tesznek jót – a sörhas egyre csak nő. A Vaser-zsírleszívás (zsírszobrászat) segít megvalósítani a szép kockák álmát anélkül, hogy a futball szeretetét veszélyeztetné. Fontos azonban megérteni, hogy mint minden műtét, a zsírleszívás is bizonyos terhet ró a szervezetre, és jobb, ha nem a kanapén ülünk, hanem az edzést választjuk.

Mentoplasztika

Az áll formája határozza meg magának az arcnak az alakját. A hosszúkás áll összetett durva forma, a lekerekített pedig lágyítja a megjelenést. A mentoplasztikai technikák nem csak az alsó állkapocs korrekciójára irányulnak: endoprotézisek használatával a szakemberek megfeszítik a szöveteket, megakadályozva az áll megereszkedését a jövőben.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?