
Íme egy öt perces görög recept, az igazán forró napokra.
Nyár van és forróság. De itt az ideje, hogy nyafogás és a tűzhely bekapcsolása nélkül kihasználjuk a nyár előnyeit. A hideg levesek például óriási kulináris élvezetet nyújtanak, és tökéletesek a hűtésre is. Egészséges, könnyű és könnyen elkészíthető! Én például imádom ezt az uborkás és avokádós hidegtálat, amit a @bonappetripnél fedeztem fel. A benne lévő vegán joghurt értékes kalcium szállító, meleg időben csodaszerként hat, mert azonnal lehűti a szervezetet.
Hozzávalók:
- 1 uborka
- 1 avokádó
- 1 kis csokor friss koriander
- 1 csésze vegán joghurt
- Ízlés szerint: lime vagy citromlé, olívaolaj, só és bors

Elkészítés:
- Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Vannak, akik bársonyosan krémesen, mások inkább durvábban szeretik.
- Ízlés szerint olívaolajjal, sóval, borssal és citruslével ízesítjük, és már készen is van a levesünk.