Szerző: virag Közzétéve:

 Íme az otthoni mediterrán hangulat receptje!

Javában tombol a nyár, és ezzel együtt egyik-másik meghívás a grillpartikra. De mit tegyünk, ha szeretnénk egy kis aprósággal hozzátenni az ételkínálathoz? Ez a friss tortellini saláta megmutatja, hogy a hideg tészta nem csak ízletes lehet, hanem grillezéshez vagy kisebb piknikhez is ideális köret. Gyorsan elkészíthető, osztható, elvitelre is ideális.

Hozzávalók:

A salátához:

  • 500 g vegán tortellini
  • 250 g vegán mozzarella
  • 350 g koktélparadicsom
  • 100 g szárított paradicsom
  • 50 g vegán sajt
  • 50 g fenyőmag
  • 4 szál friss bazsalikom
  • opcionális: 1 csokor rukkola

Az öntethez:

  • 2 ek bazsalikomos pesto
  • 5 ek olívaolaj
  • 4 ek balzsamecet
  • egy kis tésztavíz
  • egy kis almaszirup
Forrás:Instagram/joleva68

Elkészítés:

  1. A tortellinit a csomagoláson található utasítások szerint főzzük. Tegyük félre a tésztavíz egy részét. Lecsepegtetés után adjunk hozzá egy kevés olívaolajat, és hagyjuk kihűlni.
  2. A friss paradicsomot, a szárított paradicsomot és a vegán mozzarellát apróra vágjuk. A vegán sajtot lereszeljük. A bazsalikomleveleket apró csíkokra vágjuk. A rukkolát tetszés szerint durvára vágjuk.
  3. Az öntethez tésztavizet keverjünk össze balzsamecettel. Adjuk hozzá a pestot és az olívaolajat. Ízlés szerint sóval, borssal és kevés almaecettel ízesítjük.
  4. Az öntetet a kihűlt tortellinire öntjük. Keverjük hozzá a paradicsomot, a fenyőmagot, a vegán sajtot, a vegán mozzarellát, a fűszernövényeket és a rukkolát. Ismét ízesítsük kevés balzsamecettel, olívaolajjal, sóval, borssal, és már el is készült.

Source link

Vélemény, hozzászólás?