
Íme az otthoni mediterrán hangulat receptje!
Javában tombol a nyár, és ezzel együtt egyik-másik meghívás a grillpartikra. De mit tegyünk, ha szeretnénk egy kis aprósággal hozzátenni az ételkínálathoz? Ez a friss tortellini saláta megmutatja, hogy a hideg tészta nem csak ízletes lehet, hanem grillezéshez vagy kisebb piknikhez is ideális köret. Gyorsan elkészíthető, osztható, elvitelre is ideális.
Hozzávalók:
A salátához:
- 500 g vegán tortellini
- 250 g vegán mozzarella
- 350 g koktélparadicsom
- 100 g szárított paradicsom
- 50 g vegán sajt
- 50 g fenyőmag
- 4 szál friss bazsalikom
- opcionális: 1 csokor rukkola
Az öntethez:
- 2 ek bazsalikomos pesto
- 5 ek olívaolaj
- 4 ek balzsamecet
- egy kis tésztavíz
- egy kis almaszirup

Elkészítés:
- A tortellinit a csomagoláson található utasítások szerint főzzük. Tegyük félre a tésztavíz egy részét. Lecsepegtetés után adjunk hozzá egy kevés olívaolajat, és hagyjuk kihűlni.
- A friss paradicsomot, a szárított paradicsomot és a vegán mozzarellát apróra vágjuk. A vegán sajtot lereszeljük. A bazsalikomleveleket apró csíkokra vágjuk. A rukkolát tetszés szerint durvára vágjuk.
- Az öntethez tésztavizet keverjünk össze balzsamecettel. Adjuk hozzá a pestot és az olívaolajat. Ízlés szerint sóval, borssal és kevés almaecettel ízesítjük.
- Az öntetet a kihűlt tortellinire öntjük. Keverjük hozzá a paradicsomot, a fenyőmagot, a vegán sajtot, a vegán mozzarellát, a fűszernövényeket és a rukkolát. Ismét ízesítsük kevés balzsamecettel, olívaolajjal, sóval, borssal, és már el is készült.