Szerző: virag Közzétéve:

Íme egy tökéletes, olcsó nyári recept.

Sophia Hoffmann egy szakács, írónő és aktivista Berlinből. Tíz éve oszt meg és készít finom növényi alapú recepteket, melyek elkészítése során fókusza a fenntarthatóság. Éppen ezért „ Zero Waste ” címmel egyre kreatívabb ételeket varázsol elő. Ez azt jelenti, hogy a konyhai maradékot, amely valóban a szemetesbe kerülne bár még ehető, finom ételekké dolgoz fel. Például a frissen vásárolt salátát, amely néhány nap után már nem túl friss. Ahelyett, hogy kidobnánk, használhatjuk Sophia nyárias receptjét, hogy krémes salátalevest készíts. A recept variálható attól függően, hogy mi van otthon, és mit kell sürgősen felhasználni.

Hozzávalók:

  • 1/2 vagy 1 kis fej saláta vagy 2-3 marék saláta/spenótlevél
  • 1/2 hagyma vagy 1 kis darab póréhagyma vagy 1-2 újhagyma
  • petrezselyem vagy friss bazsalikom
  • 3 ek olívaolaj
  • 3-4 ek tahini (szezámpaszta)
  • 1 kis citromlé
  • Szükség szerint 1 csipet cukor vagy 1 tk agavé szirup
  • Natúr szójajoghurt
Forrás:Instagram/home_of_happy

Elkészítés:

1. Távolítsuk el a külső leveleket a saláta fejéről. 

2. A salátát külön-külön levelekre osztjuk, megmossuk, megszárítjuk és durva csíkokra vágjuk.

3. Megpucoljuk a hagymát, a póréhagymát vagy újhagymát, megtisztítjuk és megmossuk, majd apróra vágjuk. 

4. Melegítsük fel az olajat egy közepes méretű serpenyőben, és párolja meg a salátát, a hagymát, a póréhagymát vagy az újhagymát és a fűszernövényeket két-három percig.

5. Felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, és 5 percig pároljuk.

6. Hozzáadjuk a tahinit és botmixerrel pürésítjük.

7. Sóval és citromlével ízesítjük.

8. Ha az íze túl keserű, adjunk hozzá egy kis édesítőszert.

9. Díszítsük szójajoghurttal, és már tálalhatjuk is.

Source link

Vélemény, hozzászólás?