
Ez az étel a legjobb választás, ha emelkedik a hőmérséklet.
Ha nincs kedved a zsíros sült sertéshúshoz vagy a kolbászhoz, próbáld ki ezt a szicíliai burgonyasalátát. A különböző leveles saláták, a citrom, és az édeskömény kombinálásával a burgonya és kapribogyó egyvelege, csodálatos könnyed ízt eredményez. És ha valahova épp igyekeznénk, tökéletes a szabadtéri étkezéshez – bárhol is legyen, a strandon vagy a parkban. Próbáld ki magad is!
Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 300 g vegyes saláta
- 1 csokor rukkola
- 1 db édeskömény
- 1 citrom
- 1 vöröshagyma
- Só
- 2 ek kapribogyó
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk szárított oregánó
- só, bors
- 2 ek olívaolaj

Elkészítés:
- A burgonyát megmossuk és 20-30 percig pároljuk, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni.
- Közben mossuk meg és szárítsuk meg a salátát. Mossuk meg az édesköményt, és távolítsa el a felső leveleket. Az édeskömény leveleit szétválasztjuk, szárazra rázzuk és apró darabokra vágjuk. A gumót hosszában félbevágjuk, a szárát kivágjuk és a lehető legvékonyabbra szeleteljük.
- Mossuk meg a citromot forró vízben és vékonyan hámozzuk meg. Távolítsuk el a hús nagy részét, és a vastag fehér réteget apróra vágjuk. A salátához némi pép is tehető. A hagymát megpucoljuk és finom karikákra vágjuk. Egy salátástálban összekeverjük a salátát, a rukkolát, a citromot, az édesköményt és az édeskömény zöldjének felét.
- A burgonyát meghámozzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt a tálba tesszük.
- A páchoz a kapribogyót lecsepegtetjük. Keverjük össze a balzsamecetet oregánóval, kapribogyóval, sóval, borssal, majd jól forgassuk bele az olívaolajat. A pácot ráöntjük a saláta hozzávalóira, az egészet alaposan összekeverjük, és egy pillanatig állni hagyjuk. A salátát tányérokra tesszük, enyhén borsozzuk, és a maradék édeskömény zöldjével megszórva tálaljuk.