
Laktató nyári étel, egy csipetnyi frissességgel.
A klasszikus receptek a carbonarától a bolognaiig valószínűleg soha nem tűnnek el kedvenc ételeink listájáról, és kissé átalakítva végigkísérnek minket a kulináris életünkön. De amikor 30 fok felé kúszik a hőmérő, valami könnyebbre van szükségünk. A Linguine al Limone -t már ismerjük – ezúttal most még frissebb, finom cukkinivel és mentával hoztuk el. Jamie Oliver receptje garantáltan a kedvenc nyári kedvencünk lesz!
Hozzávalók:
- 150 g spagetti
- 2 cukkini
- ½ csokor menta
- 30 g vegán sajt
- 1 citrom
- 1 tk olívaolaj

Elkészítés:
- A spaghettit sós vízben főzzük meg az utasítás szerint, a főzővízből tegyünk félre egy csészével lecsepegtetéskor.
- Amíg a tészta fő, a cukkinit vékony csíkokra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, a cukkinit 4 percig pirítjuk közepes lángon, rendszeresen megforgatva.
- A mentaleveleket finomra vágjuk, és a cukkinihez keverjük, majd hozzáadjuk a tésztát, és egy csepp főzővizet is öntünk hozzá.
- A vegán sajtot és a citrom héját finomra reszeljük, a citrom levét kinyomkodjuk, és a serpenyőben mindent összekeverünk, amíg krémes mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk és már tálalhatjuk is!
A A carbonara spaghetti szünetet tart: Próbáld ki ezt a csodálatosan friss cukkini-mentás citromtészta receptet bejegyzés először EgészségBlog-én jelent meg.