Laktató nyári étel, egy csipetnyi frissességgel.

A klasszikus receptek a carbonarától a bolognaiig valószínűleg soha nem tűnnek el kedvenc ételeink listájáról, és kissé átalakítva végigkísérnek minket a kulináris életünkön. De amikor 30 fok felé kúszik a hőmérő, valami könnyebbre van szükségünk. A Linguine al Limone -t már ismerjük – ezúttal most még frissebb, finom cukkinivel és mentával hoztuk el. Jamie Oliver receptje garantáltan a kedvenc nyári kedvencünk lesz!

Hozzávalók:

  • 150 g spagetti
  • 2 cukkini
  • ½ csokor menta
  • 30 g vegán sajt
  • 1 citrom
  • 1 tk olívaolaj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A spaghettit sós vízben főzzük meg az utasítás szerint, a főzővízből tegyünk félre egy csészével lecsepegtetéskor.
  2. Amíg a tészta fő, a cukkinit vékony csíkokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, a cukkinit 4 percig pirítjuk közepes lángon, rendszeresen megforgatva.
  4. A mentaleveleket finomra vágjuk, és a cukkinihez keverjük, majd hozzáadjuk a tésztát, és egy csepp főzővizet is öntünk hozzá.
  5. A vegán sajtot és a citrom héját finomra reszeljük, a citrom levét kinyomkodjuk, és a serpenyőben mindent összekeverünk, amíg krémes mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk és már tálalhatjuk is!

A A carbonara spaghetti szünetet tart: Próbáld ki ezt a csodálatosan friss cukkini-mentás citromtészta receptet bejegyzés először EgészségBlog-én jelent meg.

Source link

Vélemény, hozzászólás?