
Kiadós előételként szeretjük a nyári tekercseket, és idén nyáron gyümölcsös változatban is elkészíthetjük őket.
A nyári tekercs az egyik legnépszerűbb vietnami étel. Ez nem is csoda, mert a ropogós, friss zöldségeket kellemes fűszerességgel ötvözik. De most 2022 nyarán jött egy új élelmiszer-forradalom, és a könnyű tekercsek is tele vannak friss gyümölccsel és édes rizzsel. Ez tökéletes nasi a forró nyári napokra, vagy hűsítő desszert a következő grillpartihoz. Téged is le fog nyűgözni ez a recept.
Hozzávalók:
- 1 db banán
- 6 db eper
- 150 g görögdinnye pép
- 1 db kiwi
- 12 db mentalevél
- 2 szál citromfű
- 100 g rizspuding
- 500 g kókusztej
- 2 ek cukor
- 12 lap rizspapír

Elkészítés:
1. A kókusztejes rizshez a rizspudingot kókusztejjel és cukorral a csomagon lévő utasítás szerint puhára főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni a serpenyőben fedővel.
2. Hámozzuk meg a banánt és a kivit. Mossuk meg az epret, és távolítsuk el a zöld szárát. A gyümölcsöt apró kockákra (kb. 5 x 5 mm) vágjuk. Az összes gyümölcsöt jól összekeverjük egy tálban.
2. Mossuk meg a mentát és a citromfűt, és rázzuk szárazra. Szedjük le a citromfű leveleit.
3. Tekergetés előtt áztassunk be minden rizspapírlapot nagyon rövid ideig meleg vízbe, majd tegyük egy nagy tányérra.
4. Tegyünk egy marék gyümölcsöt a rizspapírra, 1 mentalevelet és egy kevés citromfüvet. A gyümölcsnek a papír közepén kell lennie, és hosszúkás alakot kell adnia. A rizsből vizes kézzel kis tekercset formázunk, és rátesszük. Hajtsuk rá a papírt a töltelék rövidebb oldalára, és alulról szorosan tekerjük fel. Így készítsünk további tekercseket, amíg az összes gyümölcs és tekercs el nem fogy.
Tálaláskor a tekercseket egy tálra rendezzük, és csokoládészósszal vagy gyümölcsöntettel és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.