Szerző: virag Közzétéve:

Ez az étel neked is a kedvenced lesz.

A brokkoli nem éppen a legizgalmasabb zöldség – ezt gondoltam eddig. Ezzel a különleges recepttel bizonyította, hogy virágai nemcsak a vitaminok miatt fontos, hogy a tányérunkra kerüljenek, hanem azért is, mert hihetetlenül finomak – megfelelően elkészítve. Az arab változatban aromás halloumival töltik meg, amely brokkolival, hagymával és fűszerekkel kombinálva különleges ízt ad. Adj neki egy esélyt, nem fogod megbánni!

Hozzávalók:

  • 4 kisebb brokkoli, megmosva
  • 3-4 liter zöldségalaplé
  • 3 nagy vöröshagyma, meghámozva, félkarikára vágva
  • 1 ek olívaolaj, plusz olaj a csepegtetéshez
  • 2 ek cukor
  • 450 g vegán halloumi bazsalikommal, apróra vágva
  • 4 ek dukkah (fűszerkeverék)
  • 2 ek fenyőmag
  • 1 marék bazsalikomlevél
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. Vágjunk le egy darabot minden brokkoli szárának aljáról, hogy függőlegesen állhasson.
  3. Forraljuk fel az alaplevet egy nagy edényben. Adjuk hozzá a brokkolit, és főzzük al dente állagúra, körülbelül 5 percig. 
  4. Egy serpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg a hagymát négy percig.
  5. Adjuk hozzá az olívaolajat, a cukrot és egy kis sót, majd főzzük további négy percig. Mielőtt a hagyma megégne, adjunk hozzá egy kevés vizet.
  6. Helyezzük a brokkolit a tepsire, és a rózsákat a brokkoli méretétől függően körülbelül háromszor vágjuk két-három centiméter hosszúságúra.
  7. Töltsük meg a szeleteket karamellizált hagymával és vegán halloumival. Mindent meglocsolunk olívaolajjal, és megszórjuk dukkával.
  8. A brokkolit előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a halloumi megolvad és a brokkoli aranybarna nem lesz.
  9. A fenyőmagot serpenyőben zsír nélkül pirítsuk aranybarnára. Kivesszük a serpenyőből, és megszórjuk egy kis sóval.
  10. A töltött brokkolit megszórjuk a fenyőmaggal és a bazsalikommal, majd tálaljuk.

Source link

Vélemény, hozzászólás?