
Ez az étel neked is a kedvenced lesz.
A brokkoli nem éppen a legizgalmasabb zöldség – ezt gondoltam eddig. Ezzel a különleges recepttel bizonyította, hogy virágai nemcsak a vitaminok miatt fontos, hogy a tányérunkra kerüljenek, hanem azért is, mert hihetetlenül finomak – megfelelően elkészítve. Az arab változatban aromás halloumival töltik meg, amely brokkolival, hagymával és fűszerekkel kombinálva különleges ízt ad. Adj neki egy esélyt, nem fogod megbánni!
Hozzávalók:
- 4 kisebb brokkoli, megmosva
- 3-4 liter zöldségalaplé
- 3 nagy vöröshagyma, meghámozva, félkarikára vágva
- 1 ek olívaolaj, plusz olaj a csepegtetéshez
- 2 ek cukor
- Só
- 450 g vegán halloumi bazsalikommal, apróra vágva
- 4 ek dukkah (fűszerkeverék)
- 2 ek fenyőmag
- 1 marék bazsalikomlevél

Elkészítés:
- A sütőt 220°C-ra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- Vágjunk le egy darabot minden brokkoli szárának aljáról, hogy függőlegesen állhasson.
- Forraljuk fel az alaplevet egy nagy edényben. Adjuk hozzá a brokkolit, és főzzük al dente állagúra, körülbelül 5 percig.
- Egy serpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg a hagymát négy percig.
- Adjuk hozzá az olívaolajat, a cukrot és egy kis sót, majd főzzük további négy percig. Mielőtt a hagyma megégne, adjunk hozzá egy kevés vizet.
- Helyezzük a brokkolit a tepsire, és a rózsákat a brokkoli méretétől függően körülbelül háromszor vágjuk két-három centiméter hosszúságúra.
- Töltsük meg a szeleteket karamellizált hagymával és vegán halloumival. Mindent meglocsolunk olívaolajjal, és megszórjuk dukkával.
- A brokkolit előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a halloumi megolvad és a brokkoli aranybarna nem lesz.
- A fenyőmagot serpenyőben zsír nélkül pirítsuk aranybarnára. Kivesszük a serpenyőből, és megszórjuk egy kis sóval.
- A töltött brokkolit megszórjuk a fenyőmaggal és a bazsalikommal, majd tálaljuk.