
Gyorsan elkészül, egészséges és még finom is!
Ha szereted a mexikói ételeket, ezt a receptet egyenesen imádni fogod! Szupergyors, nem igényel nagy főzési készségeket, és olyan íze van, mintha az enchiladákat a stranddal szemben lévő legjobb street food standról vetted volna. Ez a változat darált hús helyett dióval és fekete babbal van töltve, így tökéletes vegán alternatívája a klasszikusnak.
Hozzávalók:
- 80 g gomba apróra vágva
- 1 db vöröshagyma, apróra vágva
- 90 g dió apróra vágva
- 1 doboz (430 g) fekete bab, lecsepegtetve
- 8 kukorica tortilla vagy kis búzatortilla, serpenyőben melegítve
- 1 üveg (480 ml) vörös enchilada szósz
- 115 g reszelt vegán sajt
- vegán tejföl (elhagyható)
- 1 db avokádó (elhagyható)

Elkészítés:
- Pároljuk meg a gombát a hagymával olívaolajon és egy csipet sóval 8-10 percig alacsony, közepes lángon.
- Adjuk hozzá a diót és a babot.
- Öntsünk 120 ml szószt a tepsibe.
- Tegyünk néhány kanál tölteléket a tortillák közepére, tekerjük fel a tortillákat, és szorosan egymásra halmozzuk a tepsibe.
- A tetejére kenjük a maradék tölteléket.
- Öntsük rá a maradék szószt, és szórjuk meg 115 g vegán sajttal.
- 190°C-os sütőben 20-25 percig sütjük.
- Vegán tejföllel és avokádóval tálaljuk.