
Egészséges ebéd vagy vacsora egy villámcsapás alatt!
Még mindig olyan gyors ételt keresel, ami különösebb erőfeszítés nélkül működik? A cukkinis feta rakott nemcsak gyorsan elkészül és rendkívül finom ízű, hanem még alacsony szénhidráttartalmú is- ezért ideális bármilyen egészséges és alacsony szénhidráttartalmú étrendhez. Íme a recept!
Hozzávalók:
- 1 közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db cukkini
- olivaolaj
- 400 g vegán darálthús
- 1 ek paradicsompüré
- 200 g vegán feta sajt
- ½ zöldségleves kocka
- 100 ml víz
- kakukkfű
- oregánó
- bazsalikom
- só, bors

Elkészítés:
- A hagymát és a fokhagymát apróra, a cukkinit szeletekre vágjuk.
- Kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal, és tegyünk az aljára néhány cukkini szeletet.
- Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra felső/alsó sütéses funkción.
- A darált vegán húst vagy hús alternatívát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és tovább pirítjuk, amíg a hagyma áttetszővé nem válik.
- Keverjük hozzá a paradicsompürét, amíg illatos nem lesz.
- Most adjuk hozzá ízlés szerint a fűszereket és öntsük le vízzel, majd adjuk hozzá a zöldségleves kocka felét. Közepes lángon pároljuk körülbelül öt-tíz percig, maradjon még folyadék.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Tegyük a darált keverék egy részét a cukkinire, és morzsoljuk rá a fetát. Ezután ismét cukkinit rétegezzünk a tetejére, aprítsuk fel a keveréket, és fetával fejezzük be.
- Tegyük a sütőbe 20-25 percre, és már készen is vagyunk.