Szerző: virag Közzétéve:

Egészséges ebéd vagy vacsora egy villámcsapás alatt!

Még mindig olyan gyors ételt keresel, ami különösebb erőfeszítés nélkül működik? A cukkinis feta rakott nemcsak gyorsan elkészül és rendkívül finom ízű, hanem még alacsony szénhidráttartalmú is- ezért ideális bármilyen egészséges és alacsony szénhidráttartalmú étrendhez. Íme a recept!

Hozzávalók:

  • 1 közepes hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db cukkini
  • olivaolaj
  • 400 g vegán darálthús
  • 1 ek paradicsompüré
  • 200 g vegán feta sajt
  • ½ zöldségleves kocka
  • 100 ml víz
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • só, bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra, a cukkinit szeletekre vágjuk.
  2. Kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal, és tegyünk az aljára néhány cukkini szeletet.
  3. Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra felső/alsó sütéses funkción.
  4. A darált vegán húst vagy hús alternatívát kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és tovább pirítjuk, amíg a hagyma áttetszővé nem válik.
  5. Keverjük hozzá a paradicsompürét, amíg illatos nem lesz.
  6. Most adjuk hozzá ízlés szerint a fűszereket és öntsük le vízzel, majd adjuk hozzá a zöldségleves kocka felét. Közepes lángon pároljuk körülbelül öt-tíz percig, maradjon még folyadék.
  7. Sózzuk, borsozzuk.
  8. Tegyük a darált keverék egy részét a cukkinire, és morzsoljuk rá a fetát. Ezután ismét cukkinit rétegezzünk a tetejére, aprítsuk fel a keveréket, és fetával fejezzük be.
  9. Tegyük a sütőbe 20-25 percre, és már készen is vagyunk.

Source link

Vélemény, hozzászólás?