A legtöbb ember hozzászokott ahhoz a gondolathoz, hogy a szemszín a genetika hétköznapi jelensége, de a fiziognómiának más a véleménye erről a kérdésről. Barna, kék, szürke vagy zöld – tudd meg, mit árul el a szemed rólad.

Már elődeink  is a szemet a lélek tükreként tekintették. Ma sem fordítunk kevesebb figyelmet az arc ezen területére, mert gyakran nem annyira a szavaiból, mint inkább a szeméből lehet megérteni egy másik embert. Ezenkívül nem is olyan régen a tudósok rájöttek, hogy nemcsak a retina egyedi minden ember számára, hanem a szem írisze is, amely meghatározza színüket. Van-e valódi kapcsolat a szem árnyalata és az ember személyisége között – mit gondol erről a pszichológus, Olga Romaniv.

Kék szemek

A kék szemű emberek kreatívak, érzelmesek, változékonyak és hajlamosak az állandóságra. Hajlamosak féktelenül élvezni az életet, hangulatingadozásaik miatt melankóliába és depresszióba esnek. A kék szeműek hajlamosak a megtévesztésre, a hisztériára és a dühkitörésekre is. De minden tökéletlenségük ellenére van egy felbecsülhetetlen értékű ajándékuk – a természetes báj.

Szürke szemek

Annak ellenére, hogy sok szürke szemű ember van a Földön, az igazán szürke szemek, meglehetősen ritkák. Kimondottan különleges vagy,  ha ebbe a kis csoportba tartozol. Körültekintés, egyensúly, türelem és szorgalom jellemez. Egyike vagy azoknak, akikre mindig számítani lehet. Akinek szürke szeme van, odaadó a családja iránt, és hűséges marad választottjához.

Zöld szemek

A zöld szemek tulajdonosai meghatározóak az üzleti életben, őszinték a kapcsolatokban és vonzóak az ellenkező nem számára. Az ilyen emberek mindig szimpatikusak, egy erős, és természetes karizmával rendelkeznek. A zöld szemű embereket pedig a a tökéletességre törekednek, megfelelési kényszerük erős lehet. Könnyedén vesznek részt  a kreatív tevékenységekben és a vezetői munkában.

Barna szemek

A barna szeműekről elsőként elmondható, hogy nagyon társaságkedvelőek, jó a humoruk és szeretnek szórakozni. De vannak hiányosságaik is: hirtelen lesznek indulatosak, kiegyensúlyozatlanok, érzékenyek és ha dühösek hajlamosak másokat megbántani. A kapcsolatokban felületességet mutatnak, gyakran szeszélyesek, makacsok, ritkán állnak a partner oldalára.  A barna szeműek hamar lesznek szerelmesek, de hamar elveszthetik érdeklődésüket, nem kitartóak.

Sötétkék szemek

A sötétkék szemek a természetben rendkívül ritkák, de ennek ellenére vannak ilyen emberek. Erős karakter jellemzi őket – mindig tudják, mit akarnak, és könnyen elérik céljaikat. A sötétkék szemek tulajdonosai rokonaik számára olykor rendkívülinek tűnnek az eltérő gondolkodásuk, a spontaneitásuk és az improvizációs hajlamuk miatt. Mindezek mellett a sötétkék szeműek érzelmesek, érzékiek és kissé arrogánsak másokkal szemben.

Sötétbarna/Fekete Szemek

A szénfekete szeműek a legjobb vezetői tulajdonságokkal rendelkeznek. Az ilyen emberek hozzászoktak ahhoz, hogy a figyelem középpontjában legyenek – vonzóak, karizmatikusak, vakmerőek és nagyon vidámak. A negatív tulajdonságok közül megkülönböztethető: indulatosság, kalandozásra való hajlam, fanatikus elképzelések, makacsság. Céljukat bármi áron elérik, ha valamit kitaláltak, attól a pillanattól kezdve egyszerűen lehetetlen megállítani őket.

Szürkés-kék szemek

A szürkéskék szemek tulajdonosai rideg természetű emberek benyomását keltik, minden helyzetben képesek uralkodni magukon, kiismerhetetlenek.  Úgy tűnik, semmi sem dühítheti fel ezeket az embereket. Céltudatosak, határozottak, hajlamosak mindent elemezni, és megmutatni a vezető tulajdonságaikat.

Szürkés-zöld szemek

A szürkés-zöld szemek közvetlenül azt jelzik, hogy gyakorlatias természetű ember áll előtted, szilárdan és két lábbal a Földön. Ezek az emberek tudatosan célokat tűznek ki maguk elé, és szorgalmas munkával elérik azokat, ugyanakkor meglehetősen érzékenyek és érzelmesek, és gyakran nem csak a fejükkel, hanem a szívükkel is döntenek. Fejlett intuícióval és empátiával rendelkeznek.

Csodás napot kívánok mindenkinek!

Szalay Mónika

asztrológus és kártyavető

Amennyiben elakadtál, nem találod a kiutat élethelyzetedből, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad a saját képleteden keresztül, akkor egy konzultáció keretében segíteni tudok, és együtt keressük a válaszokat a kérdéseidre.A következő linken tudod felvenni velem a kapcsolatot, amennyiben szeretnél személyes képletelemzést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?