Szerző: virag Közzétéve:

Azt mondják, finomabb mint a carbonara.

Pár hete berobbant a Carbonara spaghetti frissítése, és jelenleg óriási élelmiszertrendként terjed. Nem másról beszélek, mint a Hawaii spaghettiről. Valószínűleg már sejtitek, miről szól ez a recept – a vegán sonka mellett ananász is van a tésztában. Az olaszok most valószínűleg kevésbé lelkesek, én azonban egy kicsit örülök, elvégre a Hawaii pizza is érvényesülni tudott. Próbáld ki te is a receptet.

Hozzávalók: 

  • 400 g spagetti
  • 1 ek vegán vaj
  • 1 hagyma
  • 400 g kockára vágott ananász vízben
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g vegán sajt
  • 200 g vegán sonka 
  • Só, bors
Forrás:Instagram/nuliczka

Készítmény: 

  1. Forraljuk fel a sós vizet, és főzzük meg al dentére spaghettit a csomagoláson található utasítások szerint. 
  2. A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben alacsony lángon. Emeljük fel a hőt, és pirítsuk meg a hagymát körülbelül öt percig. Hámozzuk meg a fokhagymát, préseljük hozzá a hagymához, és pirítsuk két percig. Adjunk hozzá sonkát. 
  3. Az ananászos vizet leöntjük, és külön tároljuk. Adjuk hozzá az ananászt, a vegán sajtot és az ananászvíz felét a serpenyőhöz, és keverjük össze. 
  4. A spaghettit lecsepegtetjük, a szószhoz adjuk, és – ha szükséges – még öntsünk hozzá ananászvizet. Sózzuk, borsozzuk és már ehetjük is!

Source link

Vélemény, hozzászólás?