Mutatjuk, hogy honnan ered és milyen hiedelmek köthetőek a péntek 13. hagyományaihoz, és miért nevezik a „ balszerencse” napjának.

Péntek 13. és amit érdemes tudni róla:

A rettegett dátumhoz köthető babonák és hagyományok a régmúlt időkig nyúlnak vissza.  Már a bibliai időkben is a péntek egy kedvezőtlen napnak számított, mert az ókori Rómában péntek volt a kivégzések napja, így pénteken feszítették keresztre Jézust. A tizenkettes szám pedig szintén jelentőségteljes, mert Krisztusnak 12 tanítványa volt, így ez egy közkedvelt szám lett az akkori korszak művészetében, de az utána következő 13-as szám már baljóslatú és rettegett, mert az utolsó vacsorán is tizenhárman vettek részt és Júdás elárulta a Megváltót.

A negatív értelmezés mára állandósult, és több országban, így az USA-ban, de nálunk is van, amelyik épületben egyszerűen nincsen tizenharmadik emelet. ( Budapesten a Mercure Korona Budapest szállodában nincs). A „péntek 13” kultusza a nyugati világban az idők folyamán tovább nőtt, és felkapta a média és a szórakoztatóipar is, mert meglátták benne a lehetőséget, hogy növeljék a bevételeket.

Valójában az, hogy  a 13-as szám páratlan, szerencsétlen szám ez mind csak az emberek fejében létezik, mert Fortuna szemében a 13- as szám a legkedvezőbb, legszerencsésebb szám, akármennyire is páratlan szám, semmi köze a gyászhoz, szerencsétlenséghez. Tehát egy jogtalan félelmen alapul az egész, egy legenda, de egy nyereséges legenda! Tehát péntek 13.-át a szerencse napjának is tulajdoníthatnánk, ha a számmisztikát vesszük alapul.

Péntek 13-dikára néhány babona:

  • Aki Péntek 13-án jósoltat vagy mágiát csináltat, a jóslat 100% pontos, a mágia pedig nagyon rövid időn belül hatásba lendül, sokkal erőteljesebb, mint a többi napokon!
  • Ha Péntek 13-án felnézünk a Holdra és kívánunk valamit, kívánságunk 13 napon belül teljesül!
  • Ha péntek 13-án kitöltünk egy lottószelvényt, mindenképpen jelöljük meg az 1, 3, 13 -as számoknak!
  • Péntek 13-án akinek a fényképével alszunk, azzal 13 hónapon belül összefogunk házasodni!
  •  Péntek 13-án ne nézzünk bele fekete macska szemébe!
  • Péntek 13-án, ha valakinek 13-szor egymás után leírod a nevét és folyóvízbe dobod a papírt, az illető 13 napon belül megkeres téged és szerelmet vall.

Csodás napot kívánok mindenkinek!

Szalay Mónika

asztrológus és kártyavető

Amennyiben elakadtál, nem találod a kiutat élethelyzetedből, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad a saját képleteden keresztül, akkor egy konzultáció keretében segíteni tudok, és együtt keressük a válaszokat a kérdéseidre.A következő linken tudod felvenni velem a kapcsolatot, amennyiben szeretnél személyes képletelemzést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?