Mire gondol a pasid, amikor egy mellettetek elhaladó gyönyörű lányt bámul? Valóban öntudatlanul keresi a “lehetőségeket”, mert nem elégedett a veled való kapcsolatával? És hogyan kell megfelelően reagálni az ilyen eseményekre hogy ne súlyosbítsuk a helyzetet? Elmondjuk ebben a cikkben.

Mindent a szemnek

Észrevetted, hogy a férjed nem szégyelli megcsodálni azokat a gyönyörű lányokat, akikkel találkozik, és nagyon ideges vagy emiatt? Felmerül benned a gondolat hogy nem szeret, készen áll arra, hogy most meglépjen azzal a fényűző szőkével, aki elhaladt mellettetek? Fojtogató könnyek, harag -szeretnél mindent kifejezni, ami ezzel kapcsolatban eszedbe jut? Anastasia Filippova szexológus, pszichoterapeuta, a Női önbecsülés tanfolyam szerzője megosztotta, hogyan kell ebben a helyzetben fellépni, és hatékonyan megbirkózni az érzelmekkel.

A férfiak más nőkről alkotott véleményének okai

Abszolút minden férfi megnézi a szép, dekoratív nőket – kivétel nélkül. De ez nem jelenti azt, hogy automatikusan vonzóbbnak tartanak egy hipotetikus riválist, mint téged. Csak azt, hogy a szemük “rátapadt” egy új vonzó “tárgyra”, amely megjelent a látóterükben.

Okok, amiért egy férfi egy másik nőre néz:

 • fizikailag vonzónak tartja (de ez nem jelenti azt, hogy azonnali összehasonlítás történik veled, és nem a te javadra, ezek csak ösztönök).
 • az újdonság vonzza.
 • élvezi a szépet, mint egy igazi ínyenc (te is csodálod a szép színészeket, de ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy a dolgok túlmutatnak a vizuális élvezeten).

Miért reagál fájdalmasan a nő a helyzetre?

A féltékenység nem egyszótagú érzelem, sok ok, sejtés keveredik benne:

 • félelem az egyedülléttől és félelem az elutasítástól.
 • nagy a képzelőerő, amikor a részleteket, eseményeket egy nő kigondolja, és hisz bennük.
 • önbizalomhiány, alacsony önértékelés – a nőnek úgy tűnik, hogy méltatlan a szerelemre, a figyelemre, ezért hibákat keres magában, amit mindig meg is talál és még jobban idegesíti magát.
 • Néha, ahogy korábban említettük, a féltékenységet alapos okok okozzák, de ezeket az eseteket külön kell megvizsgálni.

Ezek az okok arra késztetik a nőket, hogy túlreagálják a férfiak oldalra pillantását. Ideges lesz, aztán vagy elnyomja az érzelmeit (ami szintén nem jó), vagy rázúdítja az egészet a férfira.

Miért nem nézünk másokra egy kapcsolat elején?

Gyakran előfordul, hogy egy nő egy idő után, talán egy-két év múlva veszi csak észre az oldalpillantásokat. Akkor, amikor a kapcsolat újszerűsége fokozatosan elenyészik, elmúlik a „nászút” időszak. Ez érthető is, hiszen a szerelem korai szakaszában heves kémiai folyamatok mennek végbe a szervezetben, és az ember mindenről megfeledkezik.

De ennek az éremnek van egy másik oldala is. Ilyen időszakban mindketten hajlamosak idealizálni partnerüket, blokkolni és nem észrevenni a hiányosságokat, kellemetlen szokásokat stb. Amikor elmúlik a mézesmázos időszak, a vadász újra „bekapcsol” az emberben. Érzelmileg nagyon tud kötődni a nőjéhez, csodálja és szereti. De ugyanakkor figyelj a többi gyönyörű nőre is.

Kiút

Az egyik forgatókönyv, amikor egy férfit egy másik nőre figyelni látnak, az agresszió és egy csúnya „leszámolási” jelenet. A női fél azzal vádolja a társát, hogy az már nem szereti őt, negatívan fejezi ki hozzáállását a történésekhez. De ebben a helyzetben egy ilyen számonkérés azt jelenti, hogy tudatosan vesztes helyzetbe hozzuk magunkat. A botrányok csak önmagunkban és partnerünkben mutatják meg a bizonytalanságot.

Mit a megoldás?

 • Nem szabad megpróbálni “bosszút állni”, vagyis tükörként viselkedni és más férfiakat bámulni. Ezt nem fogják megfelelően fogadni. A párod azt fogja gondolni, hogy hanyagolod a kapcsolatot.
 • Tartsd be a „be nem avatkozás” politikáját. Ne irányítsd, hová néz a műhold, hanem hagyd figyelmen kívül, hogy mi történik. Ez akkor lehetséges, ha a botrányok helyett elkezdesz magadra figyelni, azt csinálod, amit már régóta terveztél – szánsz időt a hobbidra, önfejlesztésre, öngondoskodásra és így tovább.
 • Ragadd meg a kezdeményezést. Ha észreveszed, hogy a férjed odafigyelt egy másik nőre, bókot adj felé, dicsérd meg például a haját vagy az öltözködési stílusát.
 • Próbálj meg ne állandó láthatóságban lenni a partnereddel. Meg kell értened, hogy megvannak a saját érdekei, barátai, hobbijai és kommunikációja másokkal.
 • Javítani és fejlődni. Ez a tanács nem csak a megjelenésre vonatkozik, hanem a belső tartalomra is. Ne feledkezz meg arról, ami számodra érdekes. Fedezz fel új dolgokat, de megpróbálhatsz közös, érdekes témákat is találni egy partnereddel, ez közelebb visz.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?