Az öregedésgátló táplálkozás megelőzi a ráncokat és ragyogó arcszínt biztosít. Cikkünkben tisztáztuk, melyik friss gyümölcs az, ami igazán frissen tartja a bőrt.

Ráncgyilkos gyümölcsök

A gyümölcs egészséges, és pozitív hatással lehet a szervezetünkre. De tudtad, hogy egy bizonyos fajta gyümölcs még a ráncokat is megelőzi? Ez is tökéletesen bizonyítja, hogy étrendünk milyen nagy hatással van az arcbőrünkre.

Melyik gyümölcs segít a ráncok ellen?

Melyik az a fiatalító gyümölcsfajta, amiről beszélünk? A sötét bogyó! A sötét színű bogyók, mint például az áfonya vagy a szeder nemcsak hihetetlenül finomak ha reggel a zabkásánkba szórjuk, vagy napközben nassoljuk őket, hanem titkos szépségfokozók is. Ennek oka a kis kerek gyümölcsben található sok antioxidáns. Ezeket hatékony fegyvernek tartják a szabad gyökök ellen, amelyek viszont felelősek bőrünk öregedéséért.

Minél sötétebb a gyümölcs, annál erősebb az öregedésgátló hatása

Az édes-savanyú bogyók egy másik természetes öregedésgátló szert is tartalmaznak: a vízben oldódó növényi anyagot, az antocianint. Ez megfelelően felgyorsítja sejtmegújulásunkat, és így segíthet csökkenteni a ráncokat és vonalakat. Az antocianin felelős a bogyók sötét színéért is. Ez azt jelenti, hogy minél sötétebb a gyümölcs, annál erősebb az öregedésgátló hatása. Így a jövőben gyakrabban nyúlunk majd a finom áfonyához, mellyel kis mellékhatásként 200 grammos mennyiséggel 60 százalékot fedezhetünk C-vitamin szükségletünkből is- írja a Cosmopolitan.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?