Mutatjuk, hogy hogyan hathat a merkúri energia a különböző csillagjegyekre.

Intenzív lesz a retrográd Merkúr  a levegős jegyek számára (Mérleg, Vízöntő, Ikrek) :

Tavaly a Merkúr retrográd időszakaival a levegő elemben belső késztetéseket kaptál, hogy befogadd rugalmas és változékony természetedet. gy a retrográd Merkúr időszaka alatt intenzív folyamatot fogsz tapasztalni, amelyben belső gondolataid folyékonyságát gyakorlati formákká alakíthatod, és szükség szerint változtathatsz a személyes határaidon. Készülj fel arra, hogy személyiséged mélyebb rétegei átalakulhatnak, mivel a Merkúr energiája olyan helyzetekre világít rá, amely korábban rejtett volt a tudatosságod elől.

Kihívás lesz  a vízjegyek (Rák, Skorpió, Halak) számára: 

 A retrográd Merkúr kihívást jelenthet majd számodra az eddigi tudatosságod elől rejtett anyagok tekintetében, amelyek a megértés érdekében tudatossá válhatnak, és elősegítik a fejlődésedet. Ebben a folyamatban időnként kényelmetlenül érezheted magad, de végső soron rávilágít azokra a kapcsolati mintákra, amelyekben úgy érezted, hogy elakadtál. A folyamat végére határozottabb én- határokat tudsz kialakítani, amelyeken keresztül kifejezheted magad.

A tűzjelek (Kos, Oroszlán, Nyilas) számára a retrográd Merkúr a következőket adhatja:

 Jelentős változásokat hozhat a munkádban, céljaidban és közösségi kapcsolataidban. Érdemes másoktól útmutatást kérni, amikor szükséges, és hagyni, hogy a kapcsolatokon keresztül megismerést nyerj a megoldandó problémára, ahelyett, hogy mindent magadban tartanál. Lehetőséged lesz új ismeretségeket kötni azokkal, akik osztoznak az szenvedélyedben és hobbidban, valamint hasonló az értékrendjük. A retrográd szakasz után érdemes lelassítanod, és időt kell szakítanod a szükséges pihenésre, hogy a retrográd szakasz tanításait be tudd építeni a személyiségedbe.

Földi jegyeknél (Bak, Bika, Szűz): 

Jobban átláthatod majd, hogy saját határainak milyen módon kell változni a társadalomban betöltött szerepednek megfelelően. Légy nyitott azokra a módszerekre, amelyek elősegítik  a régi gondolati minták megváltoztatására irányuló folyamatot, hogy új helyzeteket fedezhess fel, amelyek segítenek kialakítani azokat a készségeket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy stabilitást teremtsenek a tapasztalt változások közepette. – írja az Astrology. com

Csodás napot kívánok mindenkinek!

Szalay Mónika

asztrológus és kártyavető

Amennyiben elakadtál, nem találod a kiutat élethelyzetedből, vagy csak szeretnéd jobban megismerni önmagad a saját képleteden keresztül, akkor egy konzultáció keretében segíteni tudok, és együtt keressük a válaszokat a kérdéseidre.A következő linken tudod felvenni velem a kapcsolatot, amennyiben szeretnél személyes képletelemzést.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?