A farmerdzseki a szekrényünk egyik fő alapeleme, és minden szezon nélkülözhetetlen trendje. Azonban ha sok évre szeretnénk egyetlen darabot választani, mint kiderült, az már nem olyan egyszerű. Egy stylist segítségével együtt kiválogattuk az öt legfontosabb hibát, amelyek megakadályozzák, hogy megtaláljuk a tökéletes darabot.

Farmerdzseki válogatás

Farmerdzsekik már régóta összekapcsolódtak az életünkkel, és a helyesen kiválasztott stílusos darab segít abban, hogy nőiesek és szexik vagyunk. De a legtöbb nő gyakran hibázik a farmerkabát kiválasztásakor, ami a megjelenését is agyoncsapja. Inna Belova, a top stylist, most részletesen elmondta, mik leggyakoribb “hibáink” a vásárlásunk során.

Karcsúsított

A nők által elkövetett fő hiba az, hogy úgy gondolják, hogy vékonyabbnak és elegánsabbnak tűnnek egy szűk farmerdzsekivel. Ám egy ilyen stílusmegoldás még egy arányos alak esetén sem ajánlott, ráadásul ritka, hogy bárki is tökéletes körvonalakkal büszkélkedhetne. A rövid szűk farmerdzseki pedig sajnos a test hiányosságait és az egyensúlyhiányt hangsúlyozza ki. Ahhoz, hogy az összkép harmonikusnak tűnjön, részesítsük előnyben a laza, egyenes vágású szabásokat. Ha megfelelően kombináljuk őket a szekrény más elemeivel (például blúz, nadrág vagy szoknya), lehetővé tesszük, hogy kiemelje az alak előnyeit, és feltűnés nélkül elrejtse mások szeme elől a problémás területeket.

Túl kopott

Hosszú ideig divatosak voltak a szándékosan koptatott farmerdzsekik, ez a stílusmegoldás merészebbé, kissé sokkolóbbá tette a megjelenésünket. De ha túlzottan szaggatott vagy koptatott egy darab, akkor komolyan hazavághatja a stílusunkat. Kevesen figyelnek arra, hogy az ilyen dekoráció hogyan befolyásolja az alak és általában a megjelenés összességét. A kis mennyiségben, jól kivitelezett koptatás karcsúbbá és vonzóbbá tehet bennünket, ezzel szemben ha túlzásba visszük, teltebbé varázsolja az alkatunkat. Mivel a farmerdzsekik nemcsak a fiatalok körében népszerűek, kerülni kell a kopott lehetőségeket, vagy rendkívül óvatosnak kell lennie a dekoráció során. Az ilyen dolgok stílusosan nézhetnek ki a 15-16 éves tiniknél, de a felnőttek esetében inkább nevetségesnek hatnak, és nincsenek összhangban egy érett, felnőtt nő kinézetével.

Dekorációk bősége

A farmerdzsekiket flitterekkel, strasszokkal, szegecsekkel és más elemekkel is díszítik. A nők számára úgy tűnhet, hogy minél több a dekoráció, annál stílusosabbá válik a szettjük. Ám van egy általános szabály, amely minden típusú ruházatra jellemző: minél több a díszítő elem, annál olcsóbbnak és egyszerűbbnek tűnik. Ez a törvény a farmerek kabátoknál is működik. Ha azt szeretnénk, hogy stílusos, szép és drága megjelenésű legyen a dzsekink, a flitterek és strasszok számát a lehető legkevesebbre kell csökkentenünk. 

Helytelen méretválasztás

Gyakori hiba a nem megfelelő méretű farmerdzseki is, még akkor is, ha lehetőségünk van több kipróbálására, a tudat alatt inkább a kisebb kabátokat részesítjük előnyben, hátha karcsúbbnak tűnünk. Ennek eredményeként a gombok nem záródnak a mellkasunknál, alkalmi megjelenést keltve, így a derék és a csípő pedig még szélesebbnek tűnik. Az ellenkező helyzet a túlméretezett, ami nem szintén nem tűnik harmonikusnak. Ez a stílus sem nevezhető jó megoldásnak, akkor pedig pláne nem, ha az alkatunk teltkarcsú. Az ésszerű túlméretezett dzsekik viszont rendben vannak, főleg ha magas és karcsú testalkattal rendelkezünk.

Gallér nélkül

Sajnos a gallér nélküli dzsekik még mindig elérhetőek, annak ellenére, hogy divat szempontjából már régen elavultak. Ha azt szeretnénk, hogy a megjelenésünk frissnek és trendinek tűnjön, válasszunk egy lefelé hajló gallért, hiszen így elegánsan fog kinézni a klasszikus és a sportos stílussal kombinálva is.

Source link

Vélemény, hozzászólás?