A zuhanyzás utáni testápolózás sokak számára rutin. A bőrgyógyászok szerint azonban ez egy rossz módszer a bőr ápolására. Eláruljuk, mi ennek az oka.

Téves használat

A többségünk zuhanyozás után testápolózza magát, hiszen így a krém nagyon gyorsan felszívódik. Ésszerűnek tűnik tehát ez a jól bevált szépségápolási rutin, de pontosan ez benne a hiba A bőrgyógyászok a minap arra hívták fel a figyelmet, hogy ha lehet ezen változtassunk, ugyanis ez egy rossz szokás, amit ideje lenne elhagyni. Cikkünkben elmagyarázzuk, miért érdemes más terméket használni a testápoló helyett.

Ezért rossz választás a testápoló

Tény, hogy a testápoló gyorsan beszívódik a bőrbe, főleg fürdés után, mert nagyon híg. Ily módon azonban az ápoló anyagok elvesztik hatásukat, ami a testápoló hatását jelentősen csökkenti. Az “American Academy of Dermatology” , amely több mint 20 000 bőrgyógyászt tömörít, testápoló helyett ezért a testkrém használatát javasolja. Ez nevezetesen hígítatlan és sokkal hatékonyabb, mint a testápoló, különösen száraz bőr esetén. Még ha egy kicsit több időt is kell szánnunk erre, mert a krém nem szívódik fel azonnal, a bőrünk mindenképpen meghálálja – mondják a szakemberek.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?