„Majd visszakapod”, „a Sors benyújtja a számlát”. Hallhattuk már ezeket a mondatokat az életünk folyamán többször is.  Van aki hisz benne, van aki feltételekkel fogadja, van aki csak legyint rá egyet, de nem ismeretlen szinte senki számára a szó: Karma.  De van ennek valóságalapja? Egyáltalán mi a karma, működik-e, és ha igen hogyan? Cikkünkben ennek jártunk utána. 

Mi a karma – törj ki a teremtés fogságából

Mindannyiunkat bántották már meg, és mi is okoztunk fájdalmat másoknak, akarva vagy akaratlanul. Ez az élet rendje, ha tetszik, ha nem. és valljuk be, párszor kívántuk már azt – még ha hangosan nem is mondtuk ki – hogy az illető aki fájdalmat okozott, kapja úgy istenigazából vissza azt a rossz dolgot amit tett, lehetőleg duplán. De az is előfordulhat, hogy mi magunk ártottunk valakinek, ami miatt később lelkiismeretfurdalásunk volt, és elkezdtünk rettegni, nehogy az élet egyszer még jól visszaadja. A világegyetem megvizsgálása nagyon összetett, nem látunk rá az egységre, hiszen annak része vagyunk. Nézz fel az égre éjszaka és látod milyen hatalmas. Ezt látják a világ többi tájáról is, vagyis egy szeletét, más-más szemszögből. 

A karma cselekvés, tett – a múltunk és a holnapunk összekötője, a múltban létrehozott cselekvéseink jelenbe való kivetülése. A karmát „ teremted” a tegnappal, a múlt héttel, a múlt évvel, a múlt életeiddel, tetteiddel, gondolataiddal.

Amit tegnap tettél, amit tegnap alkottál annak eredményét éled ma. Most a jelenben pedig úgy élsz, ahogy megalkottad, ahogy összeadódott a gyermekkorod tetteivel, gondolataival, ahogy folyamatosan egymásra épülően szövődött a életed folyamán az energia, mely a jelenedben kivetül. 

Forrás:Pinterest

Hogyan működik a karma, és honnan ered?

A karma ok-okozat, és annak kölcsönhatása. Szerepel az ősi hinduizmusban, és a buddhizmusban, a taoizmus tanítása is említi, de a modern világban is gyakran használjuk a kifejezést. A lényege ugyan az. A karmát mindenki önmaga teremti, és felelősséggel tartozik a sajátjáért. A karma oldása pedig a tudatosságtól függ, hiszen ha tudatosak vagyunk, ha felismerjük a fájdalommal járó, nem támogató működést, akkor oldhatjuk is azt.

A karma: tükör. Azt mutatja meg, amit az adott embernek meg kell tanulnia, olyan helyzeteket teremt, melyben tapasztalatot szerezhetünk, melyben fejlődhetünk. Ha nem tudsz adni, akkor olyan helyzeteket teremt, melyben adakoznod kell. Ha elfogadni nem vagy képes, akkor megtanulod egy-egy ehhez kapcsolódó szituációban. Ha nem tudod szeretni önmagad, akkor olyan partnert kapsz, aki nem fog Téged megfelelően szeretni, hogy észre vedd a hiányt, ami benned van.

Forrás:Pinterest

A karma törvényei

A karma tanítása szerint egy családba leszülető emberek között nagyon erős a karmikus kapcsolat, hiszen erős érzelmi kötelék köti össze őket, valamiért „adósai” egymásnak, általában valamiféle törlesztenivalójuk van egymás felé. Míg egy kevésbé szoros kötelékből simán kilép az ember, vagy egy munkahelyen tolerálja a számára nem szimpatikus kollégát is, addig van úgy, hogy az anyját vagy az apját, testvérét, rokonát „nem bírja elviselni”, „halálra idegesíti”….márpedig ezek karmikus feladatok, ha nem rendeződnek adott életen belül, akkor a következő inkarnációba súlyosabb helyzetként kaphatjuk meg őket. A szerepek változhatnak, lehet a következő életben az anya a lány szerepét kapja, hogy megélhesse az átadott mintázatot, vagy párkapcsolatban, baráti kapcsolatban jön létre az új megtestesülés, a lényeg, hogy amíg meg nem tanulják a karmikus feladatot, addig együtt vándorolhat életről-életre az adott lélekközösség…..és amíg a lecke nincs elsajátítva, addig nagyon sokan élhetjük párkapcsolatunkban, vagy szoros családi kapcsolatunkban a „se veled, se nélküled” állapotát.

A végső cél az lehet, hogy úgy élünk teljes életet, melyben az egyéni cselekedet üdvös és másoknak hasznot hozó. Ahol a cselekedet és a következmény egybe esik, ami tiszta és tudatos.

Ahol nincs bosszúért kiálltás, ahol nincs „majd meglátod, hogy mi lesz”, „majd visszakapod”, ahol nem hagyunk fájdalmat és bántást magunk után, vagy nem hagyjuk hogy ez történjen velünk. 

Képesek vagyunk – e úgy cselekedni, hogy nem várunk vissza bármit? Hogy tettünk önmagában kimerül és nem tartjuk számon? 

 Hogy elősegíthessük az oldást, itt vannak azok a fontos szabályok, melyeket ehhez tudnunk szükséges:

1. A nagy törvény

“Ahogy vetsz, úgy aratsz”.  Ha boldogságot, békét, szeretetet és barátságot szeretnénk, akkor magunknak is boldognak, békésnek, szeretőnek és barátnak kell lennünk.

2. A teremtés törvénye

Az élet nemcsak megtörténik, hanem megköveteli a részvételünket. Légy önmagad, és vedd körül magad azokkal, akiknek vágysz az életedben való jelenlétére.

3. Az alázat törvénye

Amit nem vagy hajlandó elfogadni, az folytatódni fog a számodra. Ha az, amit látunk egy ellenség, vagy valaki olyan tulajdonságokkal, melyeket negatívnak találunk, akkor mi magunk nem vagyunk egy magasabb szintű létezésben.

4. A növekedés törvénye

Forrás

Vélemény, hozzászólás?