Ilyen könnyű saját kezűleg elkészíteni a ropogós müzlit, adalékanyagok nélkül.

Bár azt tanácsolják hogy reggelizzünk úgy mint egy császár, mivel a nehezen kelők közé tartozok, valami könnyed dolgot szeretek bedobni – ami lehetőleg édes. Nagy kedvenem a granola, a boltban kapható müzlik viszont rengeteg nem kívánt adalékanyagot tartalmaznak. Így mindazok számára, akik édesszájúak, akik nem tudnak elég édességet bevinni, és akik nem nélkülözhetik a csokit, elhoztam a kedvenc receptem a csodálatosan csokis granola  elkészítéséhez.

Összetevők:

  • 80 g puha zabpehely
  • 150 g magos zabpehely
  • 25 g darált mogyoró
  • 70 g aprított mandula
  • 25 g chia mag
  • 15 g kakaó (cukrozatlan)
  • 60 g kókuszolaj
  • 50 g méz
  • 20 g kókuszvirág cukor
  • 15 g juharszirup
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 50 g reszelt étcsokoládé, keserédes
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 160 fokon felső/alsó sütéses funkción, és olvasszuk fel a kókuszolajat a mézzel, a kókuszvirágcukorral, a juharsziruppal, a sóval és a fahéjjal egy serpenyőben, majd keverjük össze.
  • Minden száraz hozzávalót – a csokoládé kivételével- keverjünk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott olajos keveréket is és szintén alaposan keverjük össze. 
  • A granola keveréket sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és körülbelül 20 percig sütjük. 
  • Ezután hagyjuk teljesen kihűlni a granolát. Csak ezt követően keverjük bele a reszelt csokoládét, és már el is rakható a ropogós müzli. 

A Készítds magad a granolát: Egy egyszerű, egészséges recept  bejegyzés először EgészségBlog-én jelent meg.

Source link

Vélemény, hozzászólás?