A téli idő a teaidő. Mostantól mindenképp egy hozzávalót adj a forró italodhoz: a sót. Eláruljuk a csodálatos okot. 

Cukor helyett

Egy szelet alma, csillagánizs, vaníliarúd, fahéj, szegfűszeg és szárított áfonya – télen különösen kreatívak vagyunk teánk fűszerezésében. Egy összetevő azonban valószínűleg még nem jutott eszünkbe soha, mégpedig a só. Pedig az ásványi anyag a teába szórva pozitív hatással lehet az egészségünkre.

A teában lévő só egészséges 

A „Teebibel”, vagyis a különleges ivási kultúra első kézikönyve szerint egy csipet só elengedhetetlen a tea tökéletes elkészítéséhez . Az ayurvédikus tanítások is alátámasztják ezt a feltételezést. Azt állítják, hogy a só fenntartja az emésztést és serkenti az anyagcserét. A sóval görcsoldó és feszültségoldó hatás is társul.

A cikk még nem ért véget!

1 2



Source link

Vélemény, hozzászólás?