Az étkezéseket gondosan meg kell terveznünk az 1200 kalóriás diéta szerint. Eláruljuk a nagyszerű recept ötleteket, és azt, hogy hosszútávon valóban le lehet-e fogyni velük.

Mi az 1200 kalóriás diéta? 

Az 1200 kalóriás diéta körülbelül 1200 kalóriára korlátozza a napi kalóriabevitelt a fogyás érdekében. Sok más diétától eltérően a koncepció napi három kiegyensúlyozott étkezést javasol, ami a sóvárgás megelőzését szolgálja. Fontos, hogy az egészséges ételek szerepeljenek a táplálkozási tervben. A diéta célja, hogy megkönnyítse az indulást a hosszú távú étrendváltással – a jelentősen csökkentett kalóriamennyiség pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag kénytelenek vagyunk egészségesebben étkezni, még akkor is, ha elméletileg egyetlen étel sem tiltott.

Kalóriacsökkentés a fogyásért 

Az 1200 kalóriás diéta néhány napig tartható, és úgy van kialakítva, hogy néhány kilót leadjunk az étrendváltás megkezdéséhez, ami növeli a motivációt. Fontos, hogy a diéta után ne együnk úgy, mint korábban – különben fennáll a jojó-effektus veszélye. Ehelyett érdemes fokozatosan növelni a kalóriabevitelt az 1200 kalóriás diéta után – például úgy, hogy minden nap megengedünk magunknak egy kis uzsonnát. A szervezet tehát lassan megszokja, és nem reagál azonnal egyik kilóval a másik után. A megfelelő mennyiség megtalálása érdekében érdemes rendszeresen ellenőrizni a súlyunkat. 

Mit ehetünk az 1200 kalóriás diéta mellett? 

Ennek a diétának a táplálkozási tervében általában minden étel megengedett, de a kalóriahatár túllépésének elkerülése érdekében természetesen az egészséges receptek a jobb választás. A következő érvényes: minél kevesebb kalóriát tartalmaz egy élelmiszer, annál nagyobb lehet az adag. Érdemes naponta egészséges szénhidrátokat (pl. teljes kiőrlésű tészta és kenyér vagy quinoa), sok gyümölcsöt és zöldséget, fehérjét (például tojás, hal, sovány hús és tejtermékek) és egészséges zsírokat (pl. olívaolaj és tejtermékek) fogyasztani.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Source link

Vélemény, hozzászólás?