Szerző: virag Közzétéve:

Bűntudatmentesen finomat! Ezzel a recepttel mindez sikerül.

Bár nagyon vágyunk már a nyárra és a melegre, néhány egyszerű trükkel a hideg évszakban is elhozhatjuk a déli éghajlatot a lakásba. Például egy csodálatosan nyári ízű recepttel, mint amilyen a finom citromos tészta. Mert semmi sem emlékeztet jobban a nyárra, mint a friss gyümölcs, főleg a citrom.  Ráadásul ezt a tésztát bűntudat nélkül élvezhetjük, hiszen alacsony szénhidráttartalmú ételről van szó. Íme a finom és egészséges recept!

Hozzávalók:

  • 150 g teljes kiőrlésű spaghetti
  • 1 bio citrom
  • 50 g vegán parmezán
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 teáskanál fleur de sel (3 g)
  • bors
  • 1 marék bazsalikom (elhagyható)
Forrás:Instagram/belviniweinversand

Elkészítés:

  1. A spaghettit bő, forrásban lévő sós vízben főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. Ezután leszűrjük és félretesszük.
  2. Mossuk meg a citromot forró vízzel, dörzsöljük szárazra, reszeljük le a héját és nyomjuk ki a levét. 
  3. A vegán parmezánt lereszeljük, majd keverjünk össze 50 ml citromlevet, ¾ héjat, ¾ parmezánt, olívaolajat és fleur de sel-t.
  4. Keverjük össze a tésztát a szósszal, és adjunk hozzá egy kevés tésztavizet. 
  5. A tésztát borsozzuk, két tányérra osztjuk, majd megszórjuk a maradék parmezánnal és citromhéjjal.
  6. Tetszés szerint hajtsuk bele a bazsalikomot – és élvezzük!



Source link

Vélemény, hozzászólás?