Itt az ideje végre megtanulnunk elkérni azt, ami nekünk jár. Mégpedig helyesen.

Fizetésemelés – hogyan kérjünk jól?

Neked is problémáid vannak, amikor a pénzügyekről beszélsz? Ha a barátaid megkérdezik, mennyivel tartoznak neked az ebéddel vagy a kávéval, mindig megtagadod, hogy pénzt vegyél el tőlük? A fizetésről való beszélgetés a munkáltatóddal teljes kábulatot okoz? Nos, ha mindenre igen a válasz, valószínűleg ennek eredményeként mindig a mínuszban maradsz- ami különösen sértő a fizetések és a különféle bónuszok és prémiumok összefüggésében. Hogyan tanuljunk meg szégyenkezés és félelem nélkül beszélni a pénzről? Cikkünkben eláruljuk.

Így beszéljünk a pénzről helyesen

A pénzügy témája nagyon trükkös – sokan nehezen beszélnek a pénzről, és szenvednek tőle. És ha a személyes kapcsolatok keretein belül ezek a kérdések még meg is oldhatók, akkor a szakmai szférában a „saját ár betöltésének” képessége, és az alapvetőnek tartott dolgok megszerzése komoly problémákat okoz. 

A statisztikák szerint az esetek 90%-ában gyorsabban kiég az a munkavállaló, aki nem azt kapja amit remélt, felhalmozódik benne a szorongás, kellemetlenség, ami végső soron ahhoz vezet, hogy munkahelyet kell váltania. Éppen ezért a pénzügyi kérdéseket érdemes onshore megvitatni. Mindenekelőtt a jelöltnek fel kell tüntetnie fizetési elvárásait az önéletrajzában. Erre azért van szükség, hogy kiszűrjük a nem megfelelő ajánlatokat. Itt fontos, hogy megfelelően felmérjük kompetenciáinkat: tapasztalatainkat és munkatapasztalatainkat, készségeinket és az általunk nyújtott szolgáltatások átlagos piaci értékét. Ezután nagyon részletesen leírunk mindent, ami az önéletrajzban szerepel, és megjelöljük azt a minimumot, amelyért kényelmesen fogunk dolgozni. Nem kell attól tartanunk, hogy visszautasítanak, vagy kevesebb ajánlatot kapunk, mint amennyit szeretnénk. De akik válaszolnak, hűségesek lesznek és készen állnak a mi feltételeinkre. 

A következő állomás az interjú. Fontos, hogy az interjú során megértsük, hogy a munkáltató és a jelentkező abszolút egyenlő. Az elsőnek szakképzett alkalmazottra van szüksége, a másodiknak pedig egy jó állásra. Ezért senki sem fog minket kommercializmussal vádolni – ezek csak tárgyalások, amelyek üzlettel vagy elutasítással végződhetnek. Itt az ideje, hogy kilépjünk az áldozat pozíciójából, és magabiztosan közelítsünk az álláskereséshez, és annak tudatában, hogy nekünk is jogunk van kiválasztani, mi a fontosabb számunkra: a tetszetős munka, tevékenységi terület, irodahelyszín, vagy fizetési szint. 

A cikk még nem ért véget!

1 2

Forrás

Vélemény, hozzászólás?