Itt az ideje, hogy mi is bevessük a tökéletes külső érdekében!

Egy olaj, 6 problémamegoldás

Ligetszépe olaj – hallottál már róla? Ha nem, akkor meg fogsz lepődni, mire képes ez a csodaszer. Még az olyan hollywoodi sztárok is, mint Kate Bosworth, esküsznek a bőrre és a hajra gyakorolt ​​hatásaira. Most hat jó okunk van arra, hogy miért érdemes a szépségszekrényedben helyet szorítanod neked is. 

Sok más gyógynövénnyel ellentétben a ligetszépe és így a ligetszépe olaj még viszonylag ismeretlen. A csinos kis növény leveleit, gyökereit és virágait évszázadok óta élelmiszerként és gyógyszerként használták. Az általában útszéleken termő ligetszépe arról kapta a nevét, hogy szürkületig nem nyitja ki virágait, erős illata pedig vonzza a rovarokat, például a lepkéket. A növény olaját a magjából vonják ki.

Milyen hatása van a ligetszépe olajnak? 

A ligetszépe olaj nagy mennyiségben tartalmaz linolsavat (gamma-linolsav), egy kétszeresen telítetlen zsírsavat, amely különösen jót tesz bőrünknek. Mert a linolsav sok nedvességet ad neki és megerősíti természetes védőgátját. Ezáltal a bőr kevésbé hajlamos az irritációra, de az aknénak és a nem kívánt bőrpigmentációnak is kicsi az esélye, hogy megnehezítsék az életünket. És ami jól működik a bőrön, az általában a hajunk számára is előnyös.

1. A ligetszépe olaj segít a pattanásokon 

Az aknénak számos oka lehet, és sajnos nem csak a serdülők problémája. Az aknét gyakran a bőr lipidanyagcseréjének felborulása okozza. Ezeket pedig aktívan kezelik az omega-6 zsírsavak, amelyek közé tartozik a ligetszépe olajban található linolsav. Az olaj hatására a bőr visszanyeri természetes egyensúlyát, ritkábban tömíti el a pórusokat és megelőzi a gyulladásokat. 

2. A ligetszépe olaj segít a száraz bőrön 

A száraz bőr nagyon kellemetlen lehet, és szabálytalan arcszínt eredményezhet, ha a szárazság mellett bőrpír és hámló foltok is megjelennek. Különösen télen sokan szenvednek vízhiányos bőrtől, legalábbis időnként. A ligetszépe olaj mélyen hidratálja a bőrt, és a természetes védőréteg erősítésével gondoskodik arról, hogy a nedvesség a lehető legtovább a bőrben maradjon. 

A cikk még nem ért véget!

1 2Forrás

Vélemény, hozzászólás?