Szerző: virag Közzétéve:

Imádom a lasagnet, de eddig minden próbálkozásomról csak rossz emlékeim vannak. Egyrészt mindig nagyon hosszú idő volt elkészíteni, másrészt rendszeresen elrontottam a mentes besamelt. Hosszú keresés után véletlenül, egy német oldalon találtam rá a tökéletes receptre. Úgy döntöttem, most megosztom veletek, hiszen mindössze 60 perc alatt. A vegánoknak kipótoltam teljesen a húsmentes változattal, így számukra is könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 1 db hagyma 
  • 1 db cukkini 
  • 2 db sárgarépa
  • 120 g darált hús (vagy vegán szójakocka)
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 tk fokhagymakrém
  • 2 ek balzsamecet
  • só, bors
  • 2 tk paprikapor
  • 250 ml pürésített paradicsom
  • Boltban vásárolható lasagne lapok (ezekből van tojásmentes)
  • 60 g áztatott kesudió
  • citromlé
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek élesztő
  • 150 ml víz
  • vegán sajt
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A hagymát finom kockákra vágjuk, a cukkinit és a sárgarépát finomra reszeljük. Tegyük őket egy serpenyőbe, keverjük hozzájuk a paradicsompürét és a fokhagymakrémet, a darált húst ( vagy vegán húspótlónkat) és együtt pirítsuk meg mind. 
  2.  Fűszerezzük balzsamecettel, sóval, borssal és paprika keverékkel, majd keverjük hozzá a többi paradicsomot, és közepes lángon főzzük.
  3.  Öntsük egy részét a szósznak a bevont tepsibe, amire már leraktunk egy réteg lasagne lapot. Majd tegyünk rá ismét a lasagne lapokat. 
  4. A mártásunkhoz tegyük az áztatott kesudiót sóval, egy kis citromlével, keményítővel, élesztővel és vízzel a turmixgépbe, és rövid ideig pürésítsük a legmagasabb fokozaton. 
  5.  Rövid ideig forraljuk fel a besamelmártást, amíg krémes állagú nem lesz. Ezután kenjük a besamelmártást a lasagne lapok tetejére. Öntsünk még egy adag szószt, még egy adag tésztalapot, és még egy bőséges besamel réteget a tetejére, szórjuk meg vegán sajttal.
  6.  Süssük a lasagnet 35 percig 185 ° C-on, előmelegített sütőben, és már készen is vagyunk.

Source link

Vélemény, hozzászólás?