Szerző: virag Közzétéve:

Jöhet a karácsony! A sült almás muffin receptjével tökéletesen felkészülhetsz, ha nincs kedved a macerás sütikhez. 

Pörkölt dió, fahéj, sült alma… Ha megérzed ezeket az illatokat, tudod, hogy a karácsony már nem lehet messze. Ha az almát könnyű, puha muffintésztába csomagoljuk, semmi kívánnivaló nem marad után, mindemellett nagyon praktikus, mert ha a hűtőben lévő almán az öregedés jelei – például ráncok és megereszkedett bőr – láthatóK, nem kell a kukába dobni. Így különösen alkalmas lesz a sütéshez, mert még intenzívebb és édesebb lesz. Mellesleg a hozzáillő muffin formákkal a kis sütemények pillanatok alatt szemet gyönyörködtetőek lesznek!

Hozzávalók:

  • 100 ml almalé
  • 50 g szárított gyümölcs apróra vágva
  • 2 alma
  • 160 g vegán vaj
  • 80 g dió, apróra vágva
  • 90 g nádcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál őrölt ánizs
  • 2 tojásnak megfelelő utifűmaghéj
  • 200 g búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 140 ml növényi tej
Forrás:Instagram

Elkészítés:

  • Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az almalevet, és közvetlenül a forráspont előtt vegyük le a tűzhelyről.
  • Áztassuk a szárított gyümölcsöket a meleg lében 20 percig. 
  • Az almát megmossuk, kimagozzuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  • Egy serpenyőben hevítsünk fel 15 gramm vajat, és pirítsuk meg benne a diót és az almakarikákat öt percig.
  • Egy keverőtálban a maradék vajat a cukorral, a fahéjjal, a kardamommal és az ánizssal habosra keverjük, majd a bekevert utifűmaghéjat óvatosan a masszához keverjük.
  • A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habos keverékre szitáljuk.
  • Felöntjük a tejjel, és az egészet sima tésztává keverjük.
  • A beáztatott aszalt gyümölcsöket lecsepegtetjük, és összekeverjük az almával és a dióval.
  • A sült almás keverék felét a tésztába forgatjuk, és a tésztát amuffinformába osztjuk.
  • A többi sült almás keveréket a muffinokra kenjük.
  • 180 fokon alsó/felső sütéses funkción kb 30 percig sütjük.

Source link

Vélemény, hozzászólás?