Az a kijelentés, hogy alapozó nélkül nem létezhet teljes értékű smink, meglehetősen merész kijelentés. De készek vagyunk bizonyítani.

Tökéletes smink

Az alapozó fő funkciója, hogy elfedje a bőrhibákat, kiegyenlítse a bőrtónusunkat és friss megjelenést kölcsönözzön az arcnak. Ezzel az eszközzel egyfajta „üres vászonná” alakíthatjuk, amelyre a jövőben nyugodtan felvihetünk kontúrozást, rúzst, árnyékolást, pirosítót – anélkül hogy félnénk attól, hogy a smink gyorsan lekopik, vagy hanyagnak bizonyul. Egy bloggertől, professzionális sminkestől és az online sminkiskola alapítójától, Irina Golubevatól megtudtuk, hogy bizonyos termékeket csak az alapozó előzetes felvitele után ajánlott használni. Melyek ezek? A cikkből kiderül.

Rúzsok vörös árnyalatban

Az első olyan termék, amely alapozó nélkül nem marad tartós, a vörös rúzs és minden olyan rúzs, aminek vörös vagy bordó tónusa van. Az ilyen színű rúzs hátrányosan kiemeli a bőr összes gyulladását, bőrpírjét és egyenetlenségét, ha alapozó nélkül próbáljuk felvinni. Soha ne használjunk kontúr nélküli vörös rúzst. A rúzshoz illő ceruza segít elkerülni, hogy túlságosan átlépjük az ajakvonalat. Azt is javasoljuk, hogy speciális ecsettel fessük az ajkakat.

Szemhéjfesték

A következő termék amelyet alapozás nélkül nem szabad felvinni, az a száraz szemhéjfesték. Enélkül a termék gyorsan leporlik az alsó szemhéjra és az arcokra, majd egy idő után a szemhéj hajlatába tömörül. A szemhéjfesték felvitele előtt előre fel kell készíteni a szemhéj bőrét: a mozgatható szemhéjra sminkalapot, alapozót vagy korrektort kell felvinni, ez lezárja az árnyékokat és megakadályozza a porlást.

A cikk még nem ért véget!

1 2Forrás

Vélemény, hozzászólás?