Szerző: virag Közzétéve:

A tökéletes burgonyaszeletek titkos összetevője egyáltalán nem a fokhagyma vagy a különleges olaj.

Ki tagadná meg magától a forró burgonyaszeleteket a hideg évszakban?! Hát senki… Ez egyszerre remek előétel és remek köret is. De melyik receptet érdemes használni a tökéletes eredmény eléréséhez? Vajon meggyőzőbbek lesznek a professzionális szakácsok módszerei, mint a nagyiféle trükkök? Meg kell főzni a burgonyát sütés előtt? És a búzavirág hozzáadása javítja a köret ízét? A megfelelő burgonyafajta kiválasztása elsősorban fontos, hiszen nem minden burgonya alkalmas egyformán a sütésre. Tekintsd meg az üzletek kínálatát, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet. Egy másik szakácstrükk az, hogy a burgonyákat félig megfőzzük, majd elkezdjük sütni. De előtte a burgonyát meg kell mosni, meg kell hámozni. Ezenkívül a receptek eltérőek. De egy titkos összetevő tuti beválik, ezt most el is árulom nektek.

Forrás:Instagram

Így csináld:

  1. Először is öntsünk vizet egy serpenyőbe, és forraljuk fel, adjunk hozzá sót és körülbelül fél teáskanál szódabikarbónát néhány liter vízhez. Ez a titkos összetevő a köret állagának javítására szolgál.
  2. A burgonyát nem hideg, hanem forrásban lévő vízhez kell adni, és körülbelül öt-hat percig főzni.
  3. Ezután ki kell venni a vízből, és hagyni kell kihűlni.
  4. Ha a tökéletes állagot szeretnénk elérni, a szakácsok még azt is javasolják, hogy a megfőtt szeleteket egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
  5. Sütés előtt leöntjük a burgonyát fél ek olívaolaj (nem vegánok plusz egy kis libazsír keverékével).
  6. Ezután sütőpapírra helyezzük a burgonyát egy tepsiben, hogy ne ragadjon le. 
  7. A tepsit 240 fokon előmelegített sütőbe kell tenni, de amikor betesszük csökkentsük a hőt, hogy a szeletek a közepükön süljenek meg. 
  8. A legvégén adhatunk hozzá fűszernövényeket, fokhagymát és egyéb fűszereket, hogy ne ragadjanak le, és pár percig süthetjük velük a burgonyát. 
  9. A szeletek ropogós kéreggel illatosan jönnek ki a sütőből.

Source link

Vélemény, hozzászólás?