A tökéletes burgonyaszeletek titkos összetevője egyáltalán nem a fokhagyma vagy a különleges olaj.
Ki tagadná meg magától a forró burgonyaszeleteket a hideg évszakban?! Hát senki… Ez egyszerre remek előétel és remek köret is. De melyik receptet érdemes használni a tökéletes eredmény eléréséhez? Vajon meggyőzőbbek lesznek a professzionális szakácsok módszerei, mint a nagyiféle trükkök? Meg kell főzni a burgonyát sütés előtt? És a búzavirág hozzáadása javítja a köret ízét? A megfelelő burgonyafajta kiválasztása elsősorban fontos, hiszen nem minden burgonya alkalmas egyformán a sütésre. Tekintsd meg az üzletek kínálatát, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet. Egy másik szakácstrükk az, hogy a burgonyákat félig megfőzzük, majd elkezdjük sütni. De előtte a burgonyát meg kell mosni, meg kell hámozni. Ezenkívül a receptek eltérőek. De egy titkos összetevő tuti beválik, ezt most el is árulom nektek.
Így csináld:
- Először is öntsünk vizet egy serpenyőbe, és forraljuk fel, adjunk hozzá sót és körülbelül fél teáskanál szódabikarbónát néhány liter vízhez. Ez a titkos összetevő a köret állagának javítására szolgál.
- A burgonyát nem hideg, hanem forrásban lévő vízhez kell adni, és körülbelül öt-hat percig főzni.
- Ezután ki kell venni a vízből, és hagyni kell kihűlni.
- Ha a tökéletes állagot szeretnénk elérni, a szakácsok még azt is javasolják, hogy a megfőtt szeleteket egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
- Sütés előtt leöntjük a burgonyát fél ek olívaolaj (nem vegánok plusz egy kis libazsír keverékével).
- Ezután sütőpapírra helyezzük a burgonyát egy tepsiben, hogy ne ragadjon le.
- A tepsit 240 fokon előmelegített sütőbe kell tenni, de amikor betesszük csökkentsük a hőt, hogy a szeletek a közepükön süljenek meg.
- A legvégén adhatunk hozzá fűszernövényeket, fokhagymát és egyéb fűszereket, hogy ne ragadjanak le, és pár percig süthetjük velük a burgonyát.
- A szeletek ropogós kéreggel illatosan jönnek ki a sütőből.